Menu

România, felicitată la OECD pentru activitatea în domeniul dezvoltării durabile

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_Guvernul-Romaniei1.jpg

 

 

Consilierul de stat László Borbély a participat astăzi, 6 martie 2019, în calitate de panelist, la reuniunea Consiliului OECD dedicată Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. În cadrul evenimentului, România a primit felicitări de la secretarul general OECD, José Ángel Gurría, pentru rolul activ în domeniul dezvoltării durabile.

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a subliniat importanța implicării organismelor internaționale în procesul de implementare a Agendei 2030.

„Esența Agendei 2030 este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. De aceea, organismele internaționale și toate statele trebuie să facă eforturi pentru a implementa Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. La nivelul UE, în timpul președinției României, lucrăm la concluzii ale Consiliului care să traseze liniile directoare ale unei Agende Strategice a Uniunii pe perioada următoare.”, a declarat László Borbély.

În cadrul prezentării pe care a susținut-o, László Borbély a expus participanților și Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, dar a vorbit și despre oportunități de finanțare a proiectelor pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

„Organizații precum OECD, UE, Banca Mondială au potențialul de a contribui decisiv la implementarea Agendei 2030. Prin dezvoltarea unor programe bine orientate se pot atrage investiții importante în domeniul dezvoltării durabile, care vor fi generatoare de bunăstare”, a completat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Lucrările au fost deschise de către José Ángel Gurría, secretarul general OECD, și președintele ECOSOC, Inga Rhonda King. Evenimentul a fost alcătuit din trei sesiuni în care au fost tratate inegalitățile, problemele de mediu și finanțarea Obiectiveleor de Dezvoltare Durabilă.

Pe parcursul deplasării externe, Consilierul de stat László Borbély a avut întâlniri bilaterale cu viceprim-ministrul Slovaciei Richard Raši și cu Cristina Gallach, înalt comisar pentru Agenda 2030 în cadrul guvernului spaniol.

Biroul de presă al Guvernului

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK