Menu

Aducerea aurului în ţară şi problemele din Ardeal

f_350_200_16777215_00_images_aur_lingouri.jpg

 

 

 

 

 

 

Ideea de a aduce aurul acasă ridică o serie de semne de întrebare, iar mai multe ipoteze sunt posibile.

Exludem ipoteza că Liviu Dragnea mizează pe efectul populist şi naţionalist în această chestiune, efect care, în principiu, poate să existe.

Îngrijorător ar fi însă ca liderul PSD să aibă semnale că vor veni vremuri grele, fie doar pentru puterea de la Bucureşti, fie pentru întreaga Românie.

Ar putea solicita cineva blocarea rezervelor de aur şi a depozitelor de valută din străinătate ? În acest moment, nu vedem cine şi de ce ar face asta. Băsescu crede că PSD se pregăteşte de o dictatură, iar blocarea amintită ar fi o consecinţă. Să fim serioşi, este doar o declaraţie electorală.

Mai paluzibile, la un orizont ceva mai îndepărtat, mi se par posibilele conflicte cu viitoarea axă oficializată Berlin – Moscova.

Nu putem exclude nici turbulenţele generate de cei care vor autonomia Ţinutului Secuiesc sau a Transilvaniei în întregul ei. Dacă vreodată asemenea crime naţionale ar fi posibile, e mai bine ca aurul să stea la Bucureşti.

Nu sunt sigur că vom afla de la Liviu Dragnea sau de la senatorul Şerban Nicolae care sunt raţiunile proiectului de lege anunţat.

De aceea, nicio ipoteză nu poate fi ignorată.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK