Menu

Doamna Cristina Tarcea mai e sănătoasă la cap sau nu ? Iată ce a putut să spună la Antena 3

f_350_200_16777215_00_images_banner1_tarcea_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Șefa Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a declarat, luni seara, la Antena 3, vorbind despre discuțiile legate de modul de formare a completurilor de judecată, că ordonanța de urgență 7/2019 a interzis colegiilor de conducere a instanțelor să mai stabilească orice regulă, iar legea nu prevede tragerea la sorți a completurilor. „Sunt legale completurile trase la sorți?”, a întrebat Tarcea, potrivit g4media.ro.

„OUG 7 a interzis colegiului de conducere al oricărei instanțe să mai stabilească reguli. Dacă legea nu prevede tragerea la sorți, colegiile nu pot să stabilească astfel de reguli”, a explicat președinta instanței supreme.

Pai iată cum arată articolul 4 din Legea nr. 207/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

(4) Judecătorii care fac parte din aceste completuri sunt desemnați, prin tragere la sorți, în ședință publică, de președintele sau, în l ipsa acestuia, de unul dintre cei 2 vicepreședinți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Schimbarea membrilor completurilor se face în mod excepțional, pe baza criteriilor obiective stabilite de Regulamentul privind organizarea și funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Totuşi, doamna e şireată, doar exprimarea e greşită. A vrut să spună că legea nu prevede din ce hârtie să fie bileţelele cu numele trase la sorţi, ce culoare să aibă bilele etc.

Cum îşi mai bat unii joc de justiţie şi nu se lasă scoşi din sistem !

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK