Menu

Liberalii se tem de Mircea Drăghici la conducerea AEP pentru că ştiu că trecutul îi va ajunge din urmă

f_350_200_16777215_00_images_turcan_aep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ipocrizia PNL este fără margini şi relevă o perfectă lipsă de caracter la nivelul întregii conduceri a acestui partid.

Vine Raluca Turcan şi declară că PNL solicită PSD retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) deoarece „această propunere reprezintă furt cu premeditare”, pentru că PSD urmăreşte „să fure alegerile” şi „să deturneze banii acestei instituţii”.

Vestala liberală consideră că românii au uitat situaţia în care Ludovic Orban a fost acuzat de DNA că a cerut o şpagă de 50 de mii de euro unui om de afaceri pentru campania electorală.

„Afaceristul a acceptat să efectueze plata sumei, în considerarea funcţiei de conducere pe care politicanul o deţine în cadrul PNL, dar şi a faptului că acesta putea interveni în domeniile de interes ale afacerilor pe care acesta le avea”, aratau anchetatorii în primăvara lui 2016.

Poate ar fi util pentru aducere aminte cum cerşea Orban primirea banilor de campanie.

ORBAN: „Te gândești dacă poți, sau îmi dai un șut în fund...Mă, ascultă-mă; asta... le discutăm sigur şi mai în detaliu. Adică tu ştii că orice este util pentru Bucureşti, eu sprijin... fără...”
OMUL DE AFACERI : “Atuncea ți-i pregătesc în niște tranșe...........”
LUDOVIC ORBAN: “Exact”.
LUDOVIC ORBAN: “Mi-ar trebui cam la sfârşitul săptămânii viitoare, începutul săptămânii celelalte...”, arată stenogramele din rechizitoriul procurorilor.”

Pentru că Mircea Drăghici a venit cu o schimbare radicală la Legea finanţării partidelor politice, Ludovic Orban nu va mai trebui să stea în genunchi în faţa unor finanţatori şi să le promită sprijin, nu va mai fi nevoit să-şi rişte libertatea. Spune-i mulţumesc lui Mircea Drăghici, Ludovic Orban, nu o pune pe Turcan să îl atace fiindcă tu te ştii cu musca pe căciulă.

Tot în legătură cu anul electoral 2016, PNL este acuzat de fraudă fiscală pentru alegerile locale cu posibilă extindere pentru alegerile parlamentare.

AEP a anunţat că PNL a facturat de mai multe ori acelaşi serviciu şi că a sesizat Direcţia Generală Antifraudă în acest caz.

Într-un raport de control al instituției, realizat în martie 2017, sunt sesizate neregulile respective, arătându-se că pe lângă multe ilegalități depistate, controlul a reținut că PNL a plătit sume imense unor entități media: SC GMP Advertising SRL (pentru campanie electorală în favoarea lui Dacian Cioloș de susținere a acestuia pentru funcția de prim ministru), tipărire de materiale electorale etc. Controlul a reținut că au fost facturate zeci de filiale ale PNL, cu sume consistente, pentru câte un material electronic de campanie.

Evident că PNL se teme de faptul că viitorul preşedinte al AEP Mircea Drăghici va finaliza această anchetă şi cei care au pus la cale frauda fiscală ar risca puşcăria.

De aceea ţipă imaculata Turcan solicitând că opoziţia să propună un candidat comun pentru AEP.

Liberalii au mirosit pericolul ca la Autoritatea Electorală permanentă să vină un preşedinte fără predispoziţii la compromisuri, competent, care le cunoaşte mişmaşurile din trecut, care are experienţa necesară pentru a le depista tentativele viitoare de încălcare a legii.

De apreciat că Raluca Turcan ne spune cum ar proceda liberalii dacă ar reuşi să pună mâna pe AEP, ar începe, vorba ei, „controale, amenzi, hărţuiri şi intimidări ale adversarilor”.

Din fericire pentru democraţia din România, PNL va sta departe de conducerea AEP şi va trebui să renunţe la ilegalităţile cu care s-a obişnuit să abordeze campaniile electorale.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK