Menu

Discursul integral al lui Liviu Dragnea la Congresul socialiştilor europeni

f_350_200_16777215_00_images_dragnea_congresul_socialistilor.jpg

 

 

 

 

 

Ne aflăm aici astăzi pentru a discuta despre manifestul politic pe care Stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Eu l-am citit și vă spun cu toată convingerea că acest manifest, acest document, va schimba Europa în bine.

Suntem după 15 ani de dominația Dreptei care a distrus multe valori, a distrus multe speranțe, a distrus multe destine. Au distrus, de asemenea, încrederea în proiectul european-și știm bine că Dreapta, oriunde în Europa, face orice să ne blocheze.

Cred în proiectul european dar trebuie cu curaj și tărie să le spunem oamenilor modul în care Dreapta europeană le-a distrus Europa, folosind instrumente politice de austeritate, manipularea și uneori, cum este cazul și în România, folosind instituțiile de forță ale statului. Trebuie să ieșim din defensivă împreună.

În România, social-democrația are 125 de ani de existență, suntem puternici pentru că am rămas fideli valorilor noastre. În ultimii ani am auzit colegii noștri cum vorbeau despre salariul minim, despre creșterea pensiilor, grație guvernului nostru care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi. Salariul minim a crescut în doi ani de zile cu peste 50%, pensiile au crescut și vor crește în fiecare an, în așa fel ca în 2020, practic, nici o pensie nu va fi decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condițiile în care am redus și taxele pentru cetățeni, impozitul pe venit și taxele pe mediul de afaceri, cei de dreapta ne-au zis mereu că așa ceva nu se poate că nu trebuie să mărim pensiile că nu trebuie să mărim salariile pentru că nu sunt bani.

Noi am arătat că un guvern social-democrat poate micșora taxele, poate crește salariile, poate crește pensiile, poate reda speranța pentru tineri. Nu a fost ușor și nu va fi nici de acum înainte ușor.

Miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriașă. Vorbim de viitorul Europei, al meu, al dumneavoastră, al copiilor noștri, al părinților noștri. Împreună cu partidele surori din Europa, social democrații trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social și egal pentru toată Europa și cetățenii Europei.

Eu sunt absolut convins că o putem face. Partidul Social Democrat în România va câștiga alegerile și sunt convins că și PSOE va câștiga alegerile în Spania. Sunt convins că românii din Spania au așteptări mari de la voi și că n-o să-i înșelați și sunt convins că o să vă voteze. Pentru a face acest lucru, pentru a atinge toate aceste obiective este nevoie să luptăm până la capăt pentru valorile noastre.

Apărarea democrației, apărarea drepturilor cetățenilor, a unui sistem corect, just și transparent reprezintă linii directoare pentru care trebuie să luptăm împreună. Azi am avut o discuție foarte bună și foarte interesantă cu Serghei, cu Frans, cu Udo și am propus soluții pentru o comunicare mai bună.

Din partea mea, din partea noastră este toată deschiderea și sper să avem o comunicare mai bună și o colaborare mai bună. Trebuie de asemenea să restabilim dreptatea, trebuie să corectăm erorile și abuzurile din trecut, trebuie să demonstrăm dreptei că suntem mai buni ca ei și că suntem uniți în fața atacurilor lor.

Oriunde în Europa, Dreapta ne vrea divizați, eu cred că nu trebuie să cădem în această capcană. Uniunea Europeană are nevoie de o schimbare profundă pe care doar social-democrația o poate aduce, o schimbare pe care doar noi și cei din sală și colegii noștri din toată Europa suntem cei care o putem aduce. Avem nevoie de o Europă mai aproape de oameni, de o Europă în care fiecare cetățean simte că are drepturi egale, nu trebuie să mai lăsăm pe nimeni în urmă.

Noi așa cum s-a mai spus, facem politica celor mulți. Noi suntem de partea bună, noi suntem de partea bună și indiferent de consecințe trebuie să luptăm până la capăt pentru valorile noastre, este timpul să facem schimbarea acum, împreună. Its time, thank you!

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK