Menu

De ce sunt supărate pe Kovesi deţinutele de la Târgşor

f_350_200_16777215_00_images_targsor_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Imaginaţi-vă cum ar fi fost ca Procurorul European Kovesi să fie chemată la audieri, apoi să i se dea control judiciar sau, cine ştie, domiciliu forţat, iar în cele din urmă persoana în cauză să fie arestată şi trimisă la Tărgşor.

Este clar că cineva a încercat un şmen în chestiunea cu Kovesi Procuror European şi mulţi din România, obişnuiţi cu Statul Paralel şi ştiind să descifreze scenarii, au spus că se doreşte generalizarea Experimentului DNA la nivel european.

În fond, ce a fost Experimentul DNA, despre care se va vorbi în viitor aşa cum se vorbeşte acum despre Experimentul Piteşti ? A fost o teroare a procurorilor îndreptată asupra afaceriştilor români şi a politicienilor neînregimentaţi, cu efecte asupra tuturor funcţionarilor publici, asupra tuturor proiectelor economice, private sau publice.
Revenind la încercarea cu Kovesi, să remarcăm că a reuşit în primă instanţă şi doar convocarea la Secţia de investigare a infracţiunilor magistraţilor a reuşit să pună frână acestei enormităţi. În felul ei, Europa ar trebui să îi fie recunoscătoare procurorului Adina Florea care a avut curajul să o cheme pe Kovesi la dosar.

În acest moment, după eşecul în faţa structurii Coreper, care face parte din structurile Consiliului UE și este formată din ambasadorii statelor membre pe lângă UE (Coreper A) și de către adjuncții acestora (Coreper B) complotiştii în favoarea lui Kovesi probabil că sunt mai preocupaţi să îşi ascundă urmele decât să găsească noi modalităţi de a merge înainte.
Ar fi fost un scandal uriaş, înainte de alegerile europarlamentare, ca un suspect, posibil inculpat pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu să fie desemnat Procuror European. Cei numiţi populişti sau extremişti, ori şi una şi alta, după caz, ar fi câştigat câţiva parlamentari europeni în plus.

Cred că acestei istorii trebuie să îi punem cruce.

Ce urmează ?

Mai întâi, să recunoaştem că PSD a găsit antidotul otrăvii prin legiferarea apariţiei acestei Secţii de investigare a magistraţilor. Cine se pricepe înţelesese acest fapt mai de mult şi nu degeaba tot felul de comisii, europene, desigur, plus trompetele mioritice, s-au exprimat negativ cu privire la această măsură.

Probabil că Secţia va reuşi să paralizeze măcar în parte Statul Paralel.

În ceea ce o priveşte pe Kovesi, glumeam spunând că deţinutele de la Târgşor sunt supărate că a luat doar 29 de puncte la Coreper, fiindcă ar fi vrut să fie colege cu un Procuror European.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN