Menu

Revoltă la PSD Pitești. Social – democrații sunt plecați la război, dar Cristian Gentea o pune de o nuntă-n cartier

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_sedinta.jpg

 

 

 

 

 

Nu îl înţeleg pe Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti. Partidul lui se află în război, iar el se poartă de parcă ar fi la nuntă.

Problema stă în felul următor. În forul de conducere al PSD Argeş s-a votat susţinerea politică pentru directorul interimar al Finanţelor Publice Argeş, Laurenţiu Tudor. Este vorba despre un tânăr care a avut un mandat provizoriu. De la Bucureşti, a venit însă o altă numire, tot provizorie, pentru Dumitru Braia.

În consecinţă, Cristian Gentea a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte executiv la organizaţia judeţeană şi a provocat un fel de revoltă a PSD Piteşti & friends împotriva preşedintelui PSD Argeş Şerban Valeca dar arătând pumnii şi către conducerea centrală a partidului care a îndrăznit să ia o altă decizie. Revolta lui Gentea a ţinut prima pagină a presei politice din România, inamicii PSD speculând situaţia şi vorbind despre demisii din partid.

Într-un partid, e bine să ai temperament, dar cine nu îşi spală rufele în familie şi le duce la curăţătoria presei se trezeşte, iertați-mă,  în curul gol.

Luni seara, dovadă a faptului că Gentea are notorietate la Piteşti, mai multe sute de membri ai PSD Piteşti s-au adunat pentru a vocifera şi a-şi anunţa demisiile din funcţiile deţinute la organizaţia judeţeană.

A demisionat chiar şi deputatul Cătălin Rădulescu din funcţia de vicepreşedinte la judeţ, în semn de protest faţă de preşedintele organizaţiei, senatorul Valeca.

În general, genul acesta de răscoale sunt înăbuşite, iar liderii spânzuraţi. Nu îi doresc asta lui Cristian Gentea, doar îl avertizez că asta ne învaţă istoria.

Cristian Gentea este la această oră un fel de haiduc politic care ridică masele la răscoală împotriva boierilor din partid. Sunt sigur că Ponta își freacă mâinile de bucurie.

Principial, Gentea are dreptate, dar pe de altă parte şi ideea asta a susţinerii politice merge până la un punct, funcţia de şef la Finanţe fiind una de tehnocrat. A insista cu susţinerea politică până în pânzele albe este un fel de trafic de influenţă la nivel de organizaţie. Principial, ANAF-ului nu i se poate impune politic pe cine să pună şef, iar susţinerea politică este un fel de recomandare. Eu, cel puţin, aşa văd lucrurile.

Unde cred că a greşit Cristian Gentea este în faptul că a provocat răzmeriţă într-un moment greu pentru partidul său pe ansamblu. Să nu vadă domnul Gentea lucrurile la nivel naţional, ci doar distanţa de la Bascov la Arpechim ?

Mii de oameni muncesc pentru ca PSD să reziste în faţa atacurilor, ba unii o mai şi iau pe cocoaşă. În aceste condiţii, parcă mi se pare cam mult orgoliu la Cristian Gentea, care a mers pe mâna unui om, poate valoros, cu întreaga organizaţie a Piteştilor la remorcă.

Până la urmă, PSD Argeş face ce crede şi ce vrea, nu e treaba mea, observ însă că nu de duşmani trebuie să le fie teamă lui Dragnea şi alor săi, ci de prieteni.

În fond, Argeşul e tot din spaţiul mioritic.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK