Menu

Cel care a dat un pic de demnitate presei nu avea cum să şi-o refuze şieşi

f_350_200_16777215_00_images_draghici_nou11.jpg

 

 

 

 

 

Meseria de jurnalist a ajuns pe alocuri mizerabilă şi datorită modului în care presa a fost finanţată de clasa politică.

Aproape 30 de ani au prevalat banii pe sub mână, banii negri stabiliţi la şpriţ, promişi şi achitaţi ori neachitaţi, datorii mocirloase.

Ultimele campanii, pentru alegerile locale şi parlamentare, au însemnat intrarea în normalitate, cu contracte limpezi, facturi, plăţi la termen. Presa a primit mai puţini bani decât odinioară, dar au fost bani curaţi, pe care editorii îi puteau planifica şi introduce în bilanţ.

Şi presa şi partidele au scăpat de mizeria cerşetoriei, recâştigându-şi, cel puţin pe acest palier, demnitatea.

Cui îi datorăm acest lucru ? E bine de precizat că întreaga gratitudine trebuie să se îndrepte spre deputatul Mircea Drăghici, trezorierul PSD. Înspirată probabil de munca de trezorier, Legea finanţării partidelor a făcut lumină în relaţia dintre partide şi presă.

„Orice om limpede la cap şi nededulcit la #rezistenţă înţelege că legea gândită de Mircea Drăghici are în vedere să elibereze partidele de practicile corupte şi de dependenţa faţă de anumite grupuri de interese”, remarcă Marius Ghilezan în România liberă.

Mircea Drăghici a mai gândit arhitectura unei legi pe care unii o urăsc aşa cum urăsc legea finanţării partidelor. Este vorba despre Legea desecretizării protocoalelor, despre care ştiu doar că s-a pierdut deocamdată prin meandrele constituţionalităţii.

Dacă lăsa lucrurile aşa cum erau, în mod cert Mircea Drăghici era acum ministrul Transporturilor. Cum să le placă însă lui Iohannis şi serviciilor secrete de unul care vrea lumină în loc de semiîntuneric ? Am văzut cu toţii că Draghici a fost respins fără motivare. De ce ? Pentru ce am spus mai sus.

Aflu acum că Mircea Drăghici se retrage şi el din faţa unui Iohannis care şi-a pierdut controlul. Motivul îl reprezintă acelaşi criteriu al demnităţii.

Cel care a dat un pic de demnitate presei nu avea cum să şi-o refuze şieşi.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK