Menu

Va merita presa din Vâlcea omagiul pe care i-l aduce IPS Varsanufie ?

f_350_200_16777215_00_images_varsanufie_craciun_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

La plecarea dintre noi a marelui ziarist Petre Tănăsoaica, Arhiepiscopul Râmnicului Varsanufie a avut o atitudine care ne-a pus la respect pe toţi. Sper că şi pe gânduri.

IPS Varsanufie nu doar că a venit personal pentru a săvârşi slujba Stâlpilor la căpătâiul colegului nostru, nu doar că a adus un mare sobor preoţesc să slujească alături, la priveghi, precum şi a doua zi, la Prohod, dar a spus cam aşa:

- Când am venit la Râmnic socoteam breasla presei una ca oricare alta, dar îmi dau seama că e o breaslă specială. Acum, a plecat la Domnul un membru de vază al acestei bresle şi pentru că îl cheamă Petre, de Ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel vom face slujbă de pomenire a tuturor ziariştilor vâlceni din trecut şi vom înalţa rugăciuni pentru cei prezenţi. Va fi Ziua Duhovnicească a Presei.

Ce vreţi mai mult, dragi colegi de la Vâlcea ? Nimeni nu ne-a acordat atâta cinstire.

Atitudinea IPS Varsanufie este cu atât mai plină de iertare şi lumină duhovnicească cu cât plecatul nostru coleg îl ponegrise în articolele sale. Iată însă că Arhiepiscopul nu a scos o vorbă despre asta, respectând libertatea presei dar şi chemându-ne pe toţi la iubire frăţească de fii ai lui Dumnezeu.

Va merita presa din Vâlcea omagiul pe care i-l aduce IPS Varsanufie ?

Sper, deşi mă îndoiesc. Nu a cântat cocoşul de trei ori şi deja a apărut un fake news despre subsemnatul. După ce am fost uns director de teatru, acum sunt adus înapoi la o televiziune, totul din scorneli.

Să fie însă scorneala cel mai mare păcat al nostru.

Plecăciune, Înaltpreasfinţite !

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK