Menu

Ludovic Orban cântă împotriva PNL, a opoziţiei şi a moţiunii de cenzură

f_350_200_16777215_00_images_banner1_orban_sica_mandolina.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nu-mi cheltuiesc stilul, ca să zic aşa, pe Ludovic Orban, dar câteva observaţii brute vreau să fac, fiindcă rămâne o enigmă pentru mine faptul că acest om vorbeşte, practic, împotriva PNL, a opoziţiei şi a moţiunii de cenzură.

Poate voi înţelege ceva scriind, văzând lucrurile puse pe pagina din faţa mea.

Care sunt lucrurile ?

Iată, Orban foloseşte apariţiile în public pentru a discuta 99% despre momentul moţiunii de cenzură şi doar 1% despre ce s-ar putea întâmpla după aceea. Moţiunea de cenzură devine astfel scop în sine, o chestiune tehnică, parcă o obligaţie. Este ca şi cum nu ei, liberalii, ar dori să depună moţiunea de cenzură, ci altcineva le-a dat ordin să facă asta, iar ei se conformează în silă.

Politicianism scârţâitor, ghebos.

Ludovic Orban crede că acumulând adjective lipite de guvern convinge pe cineva. Practic nu există cuvânt denigrator care să nu fie folosit, într-o credinţă că vorbele grele îi pot seduce pe unii parlamentari ai puterii. Evident, efectul este contrar. Ideea ar fi că dacă acest guvern este ticălos, stupid, prostesc, trădător, anti – european etc., unul condus de el, de Ludovic, ar fi exact contrariul, adică un guvern perfect. Cine să te creadă când te pupi în oglindă ?

Orban descrie pe larg anatomia şi fiziologia moţiunii de cenzură, ca şi cum un îndrăgostit cretin ar povesti despre anatomia şi fiziologia iubitei. Le spune românilor cum a pândit momentul, cum încearcă el să vâneze voturi de la cei aflaţi la putere, cum vrea să îi culpabilizeze în mod pueril zicând că dacă nu votează să plece ei şi să vină el, înseamnă că nu îşi iubesc patria.

Nu insist, aceste chestiuni sunt definitorii.

Problema este că, în mod ipocrit sau nu, pesediştii nu ar proceda în ruptul capului atât de neadecvat. Ei vorbesc despre România, nu despre tehnicile obţinerii puterii. Chiar nu vede Sică Mandolină acest aspect ?

Se pare că nu şi dacă suntem cumva convinşi că avem un guvern slab şi o coaliţie de guvernare incompetentă, atunci cu privire la opoziţie trebuie să găsim cuvinte de multe ori mai aspre.

Practic, să cobori mai mult decât o face Orban e imposibil.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK