Menu

Cifre care arată că România este o colonie. Cine ne eliberează ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_capital_strain.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Corupţia clasei politice româneşti ne-a costat cu mult mai puţin decât jaful practicat de capitalul străin în România.

Potrivit INS, economia României este controlată de circa 78.000 grupuri de firme, dintre care doar 5.000 sunt cu capital românesc, iar 73.000 , 93% din totalul economiei aparținând străinilor.

Iată cifre înfiorătoare care arată că suntem sclavi şi avem nevoie de măsuri economice şi legi care să ne elibereze.
În Top 100 companii din România, ierarhizate după cifra de afaceri, figurează doar 9 firme cu capital românesc, iar România este cea mai dependentă din Europa de transnaționale: 48% din cifra de afaceri și 44% din valoarea adăugată brută provin de la transnaționalele implantate în țară, față de numai 30%, respectiv 29% în Polonia și 28%, respectiv 24% media pe ansamblul UE.

100 miliarde euro, din cele 280 miliarde euro cifră de afaceri, se obțin în comerț. 220.000 din cele circa 600.000 de companii acționează în comerț. Toți marii retaileri europeni sunt prezenți în România. Hipermarketurile dețin numai 10% din magazine, dar 45% din rulajul vânzărilor cu amănuntul.

Aportul capitalului străin la buget este invers proporţional cu cu pnderea sa îne conomie.

Firmele străine nu sunt controlate fiscal şi beneficiază de specialişti care practică la greu optimizările financiare. Dacă, prin absurd, o mică firmă românească ar încerca mici optimizări fiscale, ele ar fi imediat respinse ca fiind incorecte de către organele de control.

Aceasta fiind situaţia, avem nevoie de un guvern patriot, care să refuze scenariile mondialiste, să încurajeze capitalul românesc şi să pună justiţia pe un făgaş normal.

Ce rost are să vorbim în context despre justiţie ? Are, fiindcă obsesia anticorupţiei este un construct menit să acopere jaful prezentat în cifrele de mai sus.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK