Menu

Corectitudinea politică se apropie cu paşi repezi de infern. Cică Fecioara Maria a fost abuzată sexual de Duhul Sfânt

f_350_200_16777215_00_images_maria_fecioara_bunavestire.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Corectitudinea politică pătrunde până în cele mai intime unghere ale creştinismului. În siajul mişcării me too,un anume Eric Sprankle, profesor de psihologie la Minnesota State University, a scris pe Twitter: „Povestea cu naşterea virgină este despre o atotcunoscătoare, atotputernică zeitate care lasă însărcinată o adolescentă umană. Nu există nicio definiţie a consimţământului care să includă acel scenariu”. El a adăugat că o zeitate care face acest lucru dă dovadă de „abuz de putere”.

Punctul de vedere este absurd şi chiar maladiv, doar că nefiind obişnuiţi cu asemenea raţionamente practice nici nu ştim să le combatem logic. Va fi nevoie de descoperirea unor noi forme de patologie mentală pentru a explica abordările de acest gen.
Deocamdată, să folosim prilejul oferit de acest sărman om şi să recitim din Evanghelia după Luca.

26. Iar în a şasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret,
27. Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.
28. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.
29. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?
30. Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu.
31. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus.
32. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său.
33. Şi va împărăţi peste casa lui Iacov în veci şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit.
34. Şi a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu ştiu de bărbat?
35. Şi răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea şi Sfântul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema.

Ştiind că în marea lor majoritate oamenii înţeleg acest mesaj sfânt, semnalăm totuşi faptul că de la o vreme corctitudinea politică, noua maladie a spiritului uman, pare a se apropia cu paşi repezi de infern.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK