Menu

Cum îmi explic circul din Camera Deputaţilor

f_350_200_16777215_00_images_banner1_camera_deputatilor_balamuc.jpg

 

 

 

 

 

 

Am primit de la multă lume întrebări cu privire la circul de la Camera Deputaţilor. Cine ce vrea, cum e posibi, ce s-a obținut ?

Am un punct de vedere, dar recunosc că este unul subiectiv.

PSD oferă semnale că va realiza mai mult decât speram din programul de guvernare. De la anul încep marile proiecte, deficitul este în limita admisă. Cresc veniturile, iar profeţiile despre lipsa banilor de pensii şi salarii nu se îndeplinesc. PSD ar putea să recâştige electoratul şi să triumfe în toate alegerile care vor urma.

Situația ar putea să îi deranjeze pe cei din opoziţie, dar de grija lor nu moare nimeni.

Ce ne facem însă dacă PSD deranjează pe cineva important în Europa, cum ar fi Germania ? Fiindcă PSD lasă impresia că este mai mult pro-american decât pro-european şi în curând asta ar putea să conteze enorm şi la vedere. În plus, e clar că PSD nu moare de grija UE, așa cum este ea acum.

Iar dacă Germania este îngrijorată, Comisia Europeană este îngrijorată, este îngrijorat şi Iohannis. Fiind Iohannis îngrijorat sunt îngrijorate şi serviciile, fiindcă un alt preşedinte va restructura sistemul de intelligence. Colac peste pupăză, PSD ar putea deveni răzbunător şi cei care au abuzat de protocoalele secrete şi de câmpul tactic se tem că pot înfunda puşcăria. Dacă nu mâine, poimâine. Situația unor mari entități mondiale și a unor indivizi grei până la această oră pare mai mult sau mai puțin afectată de existența unui PSD câștigător.

Dacă aşa stau lucrurile, unii reacţionează, dar s-ar putea să fie prea târziu. Fiind târziu, scenariştii se grăbesc şi lucrează superficial. Aşa se poate explica, de pildă, eşecul manifestaţiei din 10 august. Nu este exclus ca printre scenarişti să se fi instalat panica. Executanţii sunt şi ei, până la urmă, un fel de funcţionari, iar funcţionarii vor să facă impresie, dar în fond sunt lasă-mă să te las. Toţi cei care acţionează împotriva PSD, începând cu Iohannis sau sfârşind cu el, lasă impresia că se împart în două tabere, a incompetenţilor şi a plictisiţilor. La salariile pe care le au şi la pensiile care îi aşteptă, personal îi înţeleg.

Ce rezultă de aici ? Rezultă cacialmale ca această tentativă de a-l scoate pe Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei. După cum ştim, mai sunt două scenarii de rezervă. Şicanarea cu numirea miniştrilor de la Dezvoltare şi Transporturi, apoi ultima şansă pe 2018, anume moţiunea de cenzură. Ambele miros a cacialmale.

Eu aşa văd lucrurile şi mă minunez, ba chiar mă închin în faţa unei atât de mari lipse de profesionalism, plus unei atât de mari superficialităţi din partea celor care vor să scape de Dragnea şi PSD. Ori poate la mijloc o fi şi mâna lui Dumnezeu ?

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK