Menu

Şi în cazul lui Mircea Drăghici senzaţia de deja vu este copleşitoare

f_350_200_16777215_00_images_banner1_draghici_mircea_justitie.jpg

 

 

Senzaţia de deja vu este pur şi simplu copleşitoare.

Am văzut de zeci, de sute de ori aceeaşi schemă bolşevică.

PSD are un om valoros, care performează, care contribuie la construcţia României, apoi apare un dosar sau cel puţin o verificare penală care se duce pe surse către opinia publică.

Cazul Mircea Drăghici este unul şcoală. După ce DNA a încercat, preventiv, să îi blocheze destinul politic printr-un dosar despre care o primă instanţă a ÎCCJ a declarat că fapta nu există, acum se implică Parchetul General într-o nouă tentativă de compromitere a ministrului propus pentru Transporturi.

Opinia publică se aşteaptă să intervină în acest scenariu şi preşedintele Klaus Iohannis care a amânat numirea în funcţia de ministru a lui Mircea Drăghici. Totodată, este luată în calcul şi ideea că preşedintele nu va îndrăzni să blocheze această numire în condiţiile în care s-a descoperit că el însuşi are zeci de dosare penale închise, dintre care vreo patru în lucru. Iar soţia sa, ce să vezi, este convocată din nou la parchet peste mai puţin de două săptămâni.

Totuşi, care să fie miza acestor scenarii ?

Oricât de mult ai evita speculaţiile, se vede din avion că se încearcă frânarea activităţii guvernului.

Frânele nu blochează munca, dar puţin câte puţin reuşesc să amâne obţinerea unor rezultate. In cazul de faţă, este vorba despre unul dintre ministerele aflate în atenţia românilor, cel al Transporturilor.

Aceasta fiind situaţia, în aşteptarea continuării evenimentelor aflate în derulare, lui Mircea Drăghici nu îi rămâne decât ca, dincolo de fireasca indignare, să fie mândru că statul paralel se dedă la astfel de manipulări, fiindcă dacă ar fi avut profilul unui viitor ministru slab, ori măcar banal, ar fi fost lăsat în pace.

În context, devine clar faptul că a devenit o onoare pentru oamenii puternici şi bine pregătiţi să li se pună piedici cu dosare penale mai mult sau mai puţin fantomatice.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK