Menu

Acuzații grave. Demnitatea evreiască în suferință

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Ilan-Laufer--.png

 

 

 

 

 

 

Stimate domnule Vainer,

Am citit cu surprindere/indignare, alături de milioane de români, comunicatul dvs. de ieri în care vă referiți la o declarație a unui deputat al dvs. care nu este de acord cu declarațiile dlui Ilan Laufer privind antisemitismul dlui Klaus Werner IOHANNIS.
Din acest comunicat am înțeles că astăzi veți examina această problemă de mare, foarte mare interes/preocupare nu numai pentru români, ci și pentru opinia publică internațională.

Dacă doriți să vă mai bucurați de credibilitate în rândurile majorității covârșitoare a românilor iubitori/admiratori ai evreilor, supun atenției dvs. rugămintea ca în cadrul dezbaterilor care vor avea loc să nu vă limitați doar la declarațiile dlui Ilan Laufer, care se bucură de o mare, foarte mare acceptabilitate/simpatie în rândurile multor, foarte multor români, ci să vă referiți/să vă pronuțați public/concret și în legătură cu următoarele elemente care indică, fără putință de tăgadă, o atitudine fățișă anti-evreiască:

1.- Este acceptată de către dvs.afirmația potrivit căreia reprezentanți ai guvernului român ar fi încheiat înțelegeri secrete cu „NIȘTE EVREI” ?
Vă reamintesc că o asemenea gravă insultă s-a adus comunității evreiești de către cei care propagau în trecut (și - din păcate - A C U M ) ura împotriva evreilor ! Pe baza unei asemenea acuzații absurde mulți evrei au fost trimiși în camerele de gazare naziste.
A fost sau nu a fost anti-evreiască această absurdă acuzație ?

2.- Sunteți de acord cu blocarea numirii unui ambasador al României în Israel ?
V-ați pus întrebarea cine se opune și - mai ales - de ce ?
Cât de pro-evreiască este această atitudine ?
Este aceasta o atitudine corespunzătoare intereselor românilor și ale evreilor de a menține relații diplomatice între România și Israel la nivelul dorit, sau este vorba de cu totul altceva ?
Știți ceva ce românii, evreii și opinia publică internațională nu știu ?
De ce mulți români manifestă preocupare în legătură cu această ciudată/stranie atitudine față de un stat prieten, iar Federația dvs. tace ?

3.- Considerați că a fost justificată acuzația publică (plângere penală) de TRĂDARE NAȚIONALĂ la adresa primului ministru al României după vizita sa în Israel ?
Tăcerea stranie a Federației dvs. este motivată de existența vreunor indicii că acuzația a fost/este justificată ?
Au complotat guvernele României și Israelului vreo T R Ă D A R E a intereselor românilor în relațiile cu statul israelian ?
Nu vi s-a părut a fi semnificativă lansarea acestei scandaloase acuzații imediat după vizita în Germania a persoanei care a lansat în public o asemenea gravă acuzație anti-evreiască și anti-românească ?

4.- Cum a fost posibil ca Federația dvs. să nu scoată niciun cuvânt atunci când a izbucnit o înverșunată ostilitate față de preocuparea actualei coaliții guvernamentale române de a examina posibilitatea mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, așa cum au procedat SUA și alte state independente ?
A fost fost sau nu a fost anti-evreiască și - implicit - anti-americană reacția furibundă împotriva acestei mutări ?
Credem că pentru dvs. nu este un secret că majoritatea covârșitoare a românilor consideră justificată intenția actualei coaliții guvernamentale române de a urma exemplul marelui nostru prieten strategic SUA de a muta ambasada noastră de la Tel Aviv la Ierusalim, așa cum doresc - de altfel - și autoritățile Israelului.
De ce prin tăcerea dvs. legalizați - în fapt - intervenția brutală a Germaniei de a nu se efectua această mutare ?
Trebuie să înțelegem că sunteți de acord cu poziția promovată - în această problemă - de Germania în relațiile cu România și cu celelalte state europene ?
De ce Federația dvs. se situează - practic - pe o poziție contrară dorinței majorității covârșitoare a românilor și a evreilor ?

5.- Considerați că este pro-evreiască tolerarea crimelor anti-evreiești comise de organizația fascistă Grupul Etnic German, tolerare evidentă prin mușamalizarea de către Federația dvs. a SUCCESIUNII obținute, potrivit unor relatări ale presei, contrar prevederilor unor documente internaționale, de către Federația Democrată a Germanilor din România (FDGR) ?
Succesiunea s-ar fi obținut la solicitarea explicită a FDGR !?
Tolerați/mușamalizați această SUCCESIUNE numai pentru a proteja persoana care se afla la cunducerea FDGR-ului atunci când a fost inițiată acțiunea de obținere a SUCCESIUNII, sau din alte motive ?
Suntem convinși că nu numai românii, ci și evreii constiți, ar saluta existența în țara noastră a unei organizații care să reprezinte/să protejeze interesele minorității germane, organizație care să nu fie însă SUCCESOAREA unei organizații fasciste, așa cum a fost Grupul Etnic German !
Federația dvs. a uitat cine a fost și ce a făcut - în România - organizația nazistă Grupul Etnic German, cum a jefuit averilor multor evrei, cum a acționat pentru a trimite în lagăre de concentrare pe mulți evrei, cum a mobilizat mii de militari pentru a susține războiul hitlerist etc., etc.?!

Vă doresc mult mult succes în abordarea imparțială, corectă a problemei ridicate de dl Ilan Laufer, ținând seama nu numai de faptul că afirmațiile publice ale acestuia privind antisemitismul dlui Klaus Werner IOHANNIS sunt împărtășite de mulți, foarte mulți români, ci și de interesul vital al evreilor din România, din Israel și din alte țări ale lumii de a li se respecta dreptul inalienabil la demnitate, la egalitate deplină în drepturi cu toate celelalte popoare ale lumii.
Să auzim numai de bine !

Cu deosebit respect,
Prof. Toma Bălășoiu
Contribuabil la bugetul statului român

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK