Menu

Iohannis, reclamat la Ambasada Franței

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_nervos.jpg

 

 

 

 

 

 

Nr. 3409 București, 18 noiembrie 2018

Excelenței Sale doamnei Michele RAMIS
Ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară a Republicii Franceze în România

Excelența Voastră,

Suntem convinși că Domnia Voastră sunteți la curent cu aprinsele dispute care au loc în prezent, în România, pe plan politico-mediatic în legătură cu controversata Sentință nr. 2790/28.05.2007 prin care Judecătoria Sibiu a admis solicitarea Forumului Democrat al Germanilor din România de a i se recunoaște calitatea de „SUCCESOR ÎN DREPTURI” față de organizația nazistă Grupul Etnic German, organizație interzisă în România prin Decretul-lege nr. 485/07/10.1944, semnat de Regele Mihai, în conformitate cu obligațiile asumate de România prin Convenția de Armistițiu/12.09.1944 și Tratatul de Pace de la Paris/10.02.1947 de a nu mai permite existența pe teritoriul său a vreunei organizații fasciste.
În cadrul aprinselor dezbateri publice pe această temă de foarte mare actualitate s-a pus și problema cunoașterii măsurilor pe care le-au întreprins și alte state semnatare ale Tratatului de Pace de la Paris în legătură cu obligația asumată de a interzice activitatea organizațiilor fasciste existente pe teritoriile lor în timpul celui de-al doilea război mondial.
Potrivit relatărilor presei, o asemenea organizație fascistă de tipul Grupului Etnic German din România a funcționat și în Franța (Alsacia).

De foarte mare interes pentru majoritatea covârșitoare a românilor și a opiniei publice internaționale este cunoașterea poziției autorităților franceze față de obligația asumată prin Tratatul de Pace de la Paris de a nu mai permite existența pe teritoriul Franței a unei organizații fasciste, respectiv dacă justiția franceză a acceptat sau nu să acorde calitatea de „SUCCESOR ÎN DREPTURI” al organizației hitleriste existente în trecut pe teritoriul Franței unei formațiuni nou create de minoritatea germană din Franța, așa cum a procedat Judecătoria Sibiu prin pronunțarea Sentinței nr. 2790/28.05.2007, la solicitarea Forumului Democrat al Germanilor din România ?!

Răspunsul Excelenței Voastre este așteptat cu deosebit interes și cu mare, foarte mare nerăbdare de majoritatea covârșitoare a românilor, de opinia publică internațională.
Vă mulțumim !

Cu aleasă considerație,
Prof. Toma Bălășoiu
Contribuabil la bugetul statului român

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK