Menu

În sfârşit, avem din nou ceva SUVERAN în ROMÂNIA

f_350_200_16777215_00_images_banner1_fondul_suveran_aprobat.jpg

 

 

 

 

 

Când am văzut în Programul de guvernare ideea creării unui Fond Suveran de Investiții, mi-am zis că măcar pentru acest lucru PSD merită susținut.

Știam eu atunci, ori măcar știu acum, cu ce se mănâncă Fondul, aprobat astăzi în ședința de Guvern ? Nu, iar lucrurile sunt foarte tehnice și nu am timp să le studiez.

Totuși, ceea ce m-a sedus este cuvântul SUVERAN. Probabil că îmi era atât de dor să existe ceva SUVERAN în România, încât nu mi-a mai păsat despre ce anume poate fi vorba. Nu mai avem nici pământ SUVERAN, nici Parlament SUVERAN, nici economie SUVERANĂ, încât mi-am dorit acest Fond.

Sper să nu mă înșel. Tăriceanu spune: „ Este ceea ce trebuia făcut. În felul acesta punem pe picioare un instrument puternic - Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Am convingerea că va fi un instrument puternic pentru dezvoltarea economică şi pentru promovarea capitalului românesc".

Eugen Teodorovici zice si el: "Guvernul a decis să facă acest demers în două etape prima fiind aceea de a crea cadrul general în care să se poată crea astfel de fonduri, fiecare fond suveran va asigura României investiții sustenabile în zone care se dezvoltă, fondurile vor contribui la dezvoltarea economiei prin susținerea unor zone din industie, forma de organizare este de societăți românești pe acțiuni, iar condițiile de administrare se vor stabili prin OUG".

Când nici râul nu mai curge SUVERAN în ţară, nici vântul nu mai bate SUVERAN, mă mângâi cu acest cuvânt cuprins în Fondul SUVERAN şi sper să fie o cotitură în economia României atât de puţin, spre zero, SUVERANĂ.

Se zvoneşte că Liviu Dragnea va încerca, la anul, să recupereze Petrom, să îl tracă la capitolul firme SUVERANE. Ar mai fi de recuperat şi alte câteva sectoare strategice, dar sunt sigur că ideea poate rămâne foarte uşor un vis.

Mi se pare că pregătesc unii o moţiune de cenzură să dea jos cel mai performant Guvern din Europa pe trimestrul al III-lea, Guvernul care tocmai a hotărât să avem un Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Cum să nu vrei să dărâmi un asemenea Guvern ? E atât de românească o asemenea dorinţă, încât aproape că o înţeleg.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK