Menu

O valiză fantomă, plină dar de fapt goală

f_350_200_16777215_00_images_valiza_rise.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Evident, nimeni nu crede în valiza plină cu documente despre Tel Drum care a fost găsită în grădină de un țăran din Teleorman. Rețelele de socializare sunt tixite de glume bune pe acest subiect.

Multă lume crede însă altceva și anume că există o colecție de date despre firma amintită, obținute în stil securistic și în baza cărora, până nu de mult, s-ar fi brodat rechizitorii despre Liviu Dragnea, numai bune să fie lansate pe culoarele justiției controlate de statul paralel.

Cum însă respectivele culoare s-au mai blocat în ultima vreme, iar câmpul tactic e tot mai desfundat, colecția de informații probabil irelevante a luat drumul Rise Project pentru a impresiona opinia publică. Dacă nu iese un dosar, măcar iese un show la momentul potrivit, adică înaintea ședinței CEx de luni.

Cam așa stau lucrurile cu valiza, practic securiștii se dau singuri de gol, arătând cu ce se ocupă. Culeg tot ce găsesc, fotografii private, facturi obișnuite, liste de telefoane, mailuri de toate felurile, scanează tot, copiază tot, cu sau fără mandat, cu sau fără legătură cu vreo infracțiune, pentru a le construi celor luați la țintă diverse portrete, în funcție de necesitățile de moment.

Valiza fantomă pare că spune multe, dar nu neapărat despre persoanele vizate, cât despre libertatea pe care și-a luat-o noua securitate de a intra în viața românilor până în cele mai ascunse și intime unghere.

Ni se livrează, de data asta, un fake news prolix, cu strălucire de petardă menită să ia ochii privitorilor și să le blocheze mintea, în conformitate cu toate legile manipulării. Rămâne de văzut în ce măsură românii, care au văzut în ultima vreme atâtea informații capcană, vor lua în seamă valiza plină de lucruri mărunte care e de fapt goală de conținut.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK