Menu

Cine este vinovat de moartea poliţistului şi a copilului său

f_350_200_16777215_00_images_crima_pitesti.jpg

 

 

 

 

 

 

Dacă poliţistul din Piteşti care şi-a împuşcat copilul azi şi apoi şi-a luat viata ar fi fost vânzător la aprozar, nu aş fi avut nimic de zis.

În cazul în care chiar aşa stau lucrurile, adică omul şi-a împuşcat copilul şi apoi s-a sinucis, vinovaţi sunt psihologii care l-au testat. Există teste de psihologia profunzimilor de o acurateţe extraordinară, numai că nu poţi trece prin falcultate ca gâsca prin apă dacă vrei să le foloseşti. Testul Szondi, de exemplu, se ocupă de latura diabolică a personalităţii şi, ca unul care a lucrat cu el, vă pot spune că este de o valoare incredibilă, semnalând tensiuni pe diverşi vectori. Mai complicat de folosit, Rorschach este de asemenea un test de aur, iar dacă le combini măcar pe acestea două şi ai şi o capacitate bună de dignostic în timpul discuţiilor, nu ai cum să ratezi depistarea unui potenţial criminal şi suicidar. Nimeni nu e atât de reactiv fără o personalitate cel puțin accentuată.

Este clar un caz de malpraxis în psihologie, despre asta vorbim şi vinovate sunt facultăţile care oferă diplome de psiholog fără o practică bună în clinică şi fără o pregătire în psihodiagnoză. Diploma de psiholog nu e suficientă pentru a lucra la Poliţie, în Armată ori în alte sectoare sensibile.

Nu sunt procuror, dar dacă aș fi aș pune sub acuzare psihologii, pe cei care i-au angajat fără un examen potrivit și chiar facultățile care le-au dat diplomele.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK