Menu

O notă informativă a poliţei politice despre cetăţeanul liber Mircea Drăghici

f_350_200_16777215_00_images_banner4_mircea_draghici.jpg

 

 

Rămânând fără obiectul muncii, unii truditori cu ochiul şi timpanul la îndeplinirea întocmai şi la timp a prevederilor protocoalelor secrete s-au apucat de ce ştiau ei mai bine, adică să redacteze note informative despre cetăţenii liberi ai României.

A fost luat la ţintă, cum era scris în ordinul de zi pe unitate şi cum era de aşteptat, unul dintre cei trei iniţiatori ai proiectului de lege privind deseretizarea protocoalelor şi a tuturor documentelor conexe, deputatul Mircea Drăghici.

O răzbunare fără efecte, fiindcă legea a trecut de Senat şi merge înainte, deschizând căile juridice atât pentru corectarea unor nedreptăţi, cât şi pentru decontul aplicat celor care au comis abuzurile.

Într-o publicaţie copie palidă a unui brand mondial apare o tocană de presă cuprinzând amănunte despre soţia şi copiii deputatului, despre maşinile cu care acesta circulă şi despre facturile pe care le-a tăiat sau le-a achitat în mod legal.

Un istoric cu miros securistic înţepător arată unde a lucrat deputatul înainte, ce marcă de automobile a avut pe atunci şi cât de tânără (au uitat să speficice şi cât de frumoasă) este actuala lui soţie.

Nota informativă începe cu o înfierare plină de avânt şi de miciuni. “Peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.”

Desigur, suma de bani nu e beneficiu personal, nu e nici măcar beneficiu, banii nu sunt publici, ci privaţi, iar maşinile sunt în proprietatea partidului. Tovarăşii combat însă bine şi duc materialul informativ în acelaşi ton, până la final.

Nu putea lipsi din context preşedintele PSD Liviu Dragnea fiindcă, nu-i aşa, „orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD”. Poate nu chiar orice decizie. Comică exprimare.

Cu aceeaşi indignare revoluţionară, autorul notei informative aduce la cunoştinţă când şi-a cumpărat casă Mircea Drăghici, câţi bani a primit ca dar de nuntă, precum şi faptul că soţia sa se ocupă cu afaceri. „Georgiana Drăghici a făcut și afaceri comerciale”, reclamă, textual, informatorul, pentru a se lua măsuri. Parcă am călătorit cu maşina timpului în anii 50 ai secolului trecut.

Astfel de delaţiuni pot fi citite cu miile la CNSAS, dar iată-le şi în publicistica securistică de azi, spre mirarea istoricilor viitorului.

În concluzie, disperarea se poate citi uşor printre cuvintele notei informative, statul paralel e rănit mortal şi se zbate în chinuri, dar la cât rău a făcut, distrugând destine şi familii, niciun blam nu e de ajuns.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK