Menu

Dacă vreo nenorocire ideologică se va abate asupra țării, locul unde ne vom refugia va fi precis comuna Perișani

f_350_200_16777215_00_images_banner3_perisani_2018.jpg

 

 

 

 

 

 

În fiecare sfârșit de toamnă urc în Țara Loviștei, la Perișani, acolo unde primarul Ion Sandu organizează sărbătorirea Bătăliei de la Posada, din 1330, când Basarab I l-a învins pe Carol Robert de Anjou, semnând astfel actul de naștere al Țării Românești.

f_350_200_16777215_00_images_banner3_perisani_posada_22.jpg

 

 

 

 

 

Primarul a avut ideea de a susține cu încăpățânare că Posada este la Perișani și a adus istorici care au scris studii și au publicat cărți în încercarea de a dovedi acest lucru. Nu toată lumea crede însă că acesta este adevărul, dar nu contează, la Verona, primăria a cumpărat o casă despre care spune că a fost a familiei Capulet, iar casa are și balcon al Julietei, atâta doar că a fost construită la o sută de ani după Shakespeare.

Dacă mă întrebați pe mine, voi jura că Posada este la Perișani.

f_350_200_16777215_00_images_banner3_perisani_posada_11.jpg

 

 

 

 

Problema este că de la o vreme începe să îmi fie frică să nu cumva să ne interzică cineva Imnul Național pe care primarul ne pune să îl ascultăm cu onoare acolo, în varianta lungă, nici ea completă însă, care păstrează totuși multe versuri ce ar sta în gât Comisiei Europene dacă Monicăi Macovei îi dă prin gând să ne reclame. Mă mai tem să nu ne scoată din istorie și Posada pe ideea că nu are rost să aniversăm o bătălie purtată cu vecinii membrii ai UE, în fine, să ne sfătuiască vreun grangure lovit de sciatică de la Bruxelles să nu ne mai întâlnim cu astfel de prilejuri festive și patriotice. Și în spaima mea față de viitorul politic al României, parcă mă văd urcând clandestin la Perișani,alături de alți oameni de suflet și conștiință, să sărbătorim cu primarul Ion Sandu marea bătălie întemeietoare.

Dacă vreo nenorocire ideologică se va abate asupra țării, locul unde ne vom refugia va fi precis comuna Perișani, iar primarul acesta ne va fi atunci căpitan, fiindcă este un patriot prin născare,unul simplu și tenace, respectuos cu simbolurile patriei într-un mod atât de natural cum nu mai există.

Parcă știind că acolo, sus, trăiesc spaima clandestinității virtuale, președintele Costi Rădulescu a spus în cuvântul său că sărbătoarea Posadei la Perișani este o a doua Zi Națională. Bine zis, gând la gând cu bucurie și temeri pentru ființa românească.
Anul acesta m-am gândit și cât de prețioși sunt pentru România oameni ca Ion Sandu, să le dea Dumnezeu sănătate și viață cât mai lungă pentru a ajuta patria să-şi apere simbolurile sacre.

La Perişani, sus, în Ţara Loviştei, în vreme ce noi viermuim pe la Bucureşti şi Bruxelles, cineva pe nume Ion Sandu păzeşte ADN-ul românesc să nu se strice fiindcă poate vom mai avea nevoie de el vreodată.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK