Menu

Jigodiile îngrijorate

f_350_200_16777215_00_images_lazar_ingrijorare.jpg

 

 

 

 

 

 

Când Augustin Lazăr a girat clasarea dosarelor lui Iohannis, intuiţia lui de ţăran şmecher i-a spus că primarul din Sibiu are susţinere şi va ajunge important în statul român.

S-a felicitat apoi că a intuit bine şi nu a rezistat tentaţiei de a-i reaminti lui Iohannis că se putea şi altfel, că dosarul putea fi închis dar la fel de bine putea fi şi redeschis, ori ar putea fi redeschis cândva.

Până aici, lucruri uşor de înţeles.

La genul de persoane precum Iohannis, Kovesi, Coldea, Lazăr, Macovei se instalează şi începe să funcţioneze un mecanism psihologic pervers care îi conduce până la capăt pe drumul abuzurilor. Aceşti oameni ajung să vorbească ei cu ei înşişi în felul următor:

„Am comis o porcărie, dar nu accept că sunt un porc, de aceea trebuie să caut urgent argumente că am procedat corect. Trebuie să încep să cred degrabă că PSD este un partid de penali, că Dragnea este dracul pe pământ, că lupta anticorupţie nu are reguli, că lumina vine de la Bruxelles, că protocoalele secrete au un sâmbure patriotic”.

În momentul în care jigodia a ajuns să se lămurească pe sine că nu e jigodie, ci patriot, tot universul nenorocirilor îi devine accesibil. Joacă precum îi dictează forţe oculte, trădează cu convingerea că face un bine României.

Fiecare crimă juridică pe care o va comite, fiecare abuz vor avea nevoie de o şi mai mare încredere în cei ce îi vând slogane despre penalii care atacă justiţia. Ori de câte ori cineva de la Bruxelles îşi va exprima îngrijorarea, jigodia se va simţi şi ea îngrijorată şi va fi mai motivată în comiterea de noi abuzuri, de fapt acesta este motivul pentru care toţi se îngrijorează. Îngrijorarea e un alibi care le justifică tuturor jigodiilor din UE şi din România toate nenorocirile.

O jigodie îngrijorată se cheamă că nu ar mai fi jigodie ? Aşa cred ei, dar realitatea este exact pe dos, cu cât îngrijorarea este mai mare, cu atât jigodia este mai patentată.

Îngrijorarea de azi este sinonimă cu vigilenţa revoluţionară de altădată, iar câtă vreme vorm observa această sinonimie putem fi siguri că UE nu este altceva decât un lagăr mai mult sau mai puţin socialist.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK