Menu

Legături înfiorătoare între Augustin Lazăr, tragedia de la Colectiv şi reacţia părinţilor şi rudelor celor morţi

f_350_200_16777215_00_images_club_colectiv_1.jpg

 

 

 

 

 

Are legătură numirea în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr cu tragedia de la Colectiv ? Mirel Curea sugerează că da, are legătură.

„Expertul mi-a explicat că cele conținute în Raport sunt atât de grave, indică atât de clar posibilitatea ca la Colectiv să fost o crimă, un atentat terorist, încât este convins că documentul va fi mușamalizat de către procurori și că singura soluție este să-i dea drumul în presă. Omul era convins că dezvăluirea va genera un asemenea scandal, încât autoritățile nu vor avea încotro și vor lua în calcul ipoteza atentatului terorist, chiar dacă vor avea grijă să nu găsească și autorii. Am îmbrățișat pe loc convingerea expertului și am publicat rapid concluziile devastatoare ale experților. Aceștia considerau foarte probabil ca în incendiul de la Clubul Colectiv să fi existat o substanță chimică care să explice atât viteza uriașă de propagare, una din categoria vitezelor de deflagrație, de cinci ori mai mare decât cea obținută la simulări, cât și compușii de ardere rezultați, alții decât cei obținuți la simulări. Naiv și expertul, la fel de naiv și eu! Nu s-a întâmplat nimic, în afară de faptul că Augustin Lazăr, proaspăt procuror general la vremea când am publicat Raportul, a anunțat public că Parchetul General va deschide o anchetă pentru a afla cum am ajuns în posesia datelor și concluziilor conținute de document. Nici asta nu a fost să fie”, spune Mirel Curea într-un editorial din evz care are un final criptic ce lasă să se înţeleagă ceva ce nici să scriem nu putem.

Iată formularea cu pricina:” Nu asta mi-a fost însă cea mai mare mirare! Eram ferm convins că părinții, mamele și tații celor morți, bunicii, frații și surorile lor, soții, soțiile, copiii, în fine, cei dragi, nu-și vor mai găsi liniștea, după ce vor afla opinia celor mai prestigioși experți ai României în materie, până când nu vor afla cine au fost autorii și beneficiarii infernalei crime. Nici asta nu s-a întâmplat! Abia aici mirarea mi-a fost de proporțiile unui veritabil șoc.
Cum să-ți pierzi copilul și să nu te pună de niciun fel în mișcare faptul că cei mai pricepuți specialiști ai țării spun că varianta crimei premeditate, a atentatului, este posibilă în stil mare? Sute de părinți, mii de membri apropiați de familie și de prieteni apropiați ai zecilor de morți și sutelor de răniți grav să afle asta, și să nu zguduie temeliile Pământului, să nu dărâme porțile Cerului? Să tacă mâlc? Să nu ceară explicații? Este posibil așa ceva? Se pare că da, este posibil!”

Înfiorător !

C.N.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK