Menu

E cam devreme, dar Fraţilor Rădulescu de la Vâlcea li s-a urcat puterea la cap

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_fratii_11.jpg

 

 

 

 

 

Sunt foarte tineri şi extrem de dinamici, au o dorinţă de a reuşi ieşită din comun şi de care Vâlcea poate profita.

Fraţii Costi şi Lucian Rădulescu pot fi consideraţi la această oră, pe bună dreptate, stăpânii judeţului Vâlcea, unul preşedinte de Consiliu Judeţean, celălalt excelent organizator, şef informal al partidului în plan local şi excelent PR. În plus, aşa cum spun peste tot pe unde mă duc, cei doi au avut flerul să îşi alăcătuiască o echipă de oameni mai puţin uzaţi în politică, în schimb foarte fideli, reducând astfel riscul unor dizidenţe locale. Până la această oră, ajutaţi şi de avântul pe care l-a luat, pe diverse planuri, guvernarea PSD – ALDE, Fraţii Rădulescu fac performanţă.

După atâţia ani de presă, am învăţat însă să sesizez punctul de inflexiune al carierelor politice, să îmi dau seama cu mult timp înainte când  destinul unui şef atinge punctul culminant şi se pregăteşte să o ia de-a-ndărătul, iar aproape întotdeauna acest lucru s-a petrecut datorită excesului de putere. Am un simţ care îmi spune cu precizie care este momentul în care omului i se urcă la cap, iar acestor fraţi li s-a urcat deja la cap puterea, ceea ce a început să îi irite pe unii oameni care nu înţeleg ce se petrece.

Ce să se petreacă, nimic special, e un sindrom adeseori întâlnit, dă-i omului puterea ca să vezi cât de bine mobilat cultural şi mai ales caracterial este, însă am sperat ca Fraţilor Rădulescu să li se întâmple necazul acesta cât mai târziu, după măcar două mandate. Li s-a întâmplat însă şi nimic nu-i mai salvează, boala puterii macină în rimul ei până îl pune la pământ pe cel contaminat.

A nu se înţelege că Vâlcea va avea de suferit pe termen scurt, aceşti doi oameni îşi vor face în continuare datoria, mai ales că le este favorabilă conjunctura guvernamentală. Când însă vor da de greu, când vor începe necazurile politce, atunci să nu vă mai aşteptaţi la mare lucru de la ei, vor rămâne fără susţinere, mai ales că între timp îşi vor pierde, milimetru cu milimetru, toată vlaga.

De ce spun aceste lucruri şi nu le păstrez doar pentru mine ? Fiindcă aşa am procedat întotdeauna ca jurnalist, am atras atenţia societăţii imediat ce am observat un pericol, iar genul acesta de articole au rămas repere în istoria politică a zonelor despre care scriu.
În provincie, ori de câte ori apare ceva de rău în presă, se pune problema dacă nu cumva ar fi la mijloc vreun şantaj. Spre cinstea lor, Fraţii Rădulescu nu cedeză şantajelor de presă, am observat această trăsătură, iar eu aş fi ultimul care i-ar şantaja. Mă tem însă că s-au întors lucrurile, Fraţii şantajează presa, într-un mod foarte interesant şi cu o inconştienţă pe care o vor plăti, fiindcă sunt câţiva jurnalişti în Vâlcea care deja au ajuns să nu mai suporte ei şantajul sentimental, dar despre acest subtil fenomen vom mai vorbi.

Nu pierde aşadar Vâlcea pe termen scurt sau mediu, vom mai înregistra succese administrative remarcabile, nu de asta mă tem. Vor începe să piardă însă partenerii unui triumvirat pe care îl doream cât mai durabil, mă refer la IPS Varsanufie şi la Mircia Gutău. Este aproape imposibil ca aceştia să nu fi început să sesizeze că Fraţilor noştri din CJ a început să li se urce puterea la cap.

Luaţi aceste rânduri pe un semnal, fiindcă înainte de a fi ziarist, sunt psiholog şi vă spun că la nivelul cel mai înalt al puterii din judeţ s-a infiltrat virusul vanităţii şi al omnipotenţei.

Păcat.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK