Menu

Sondaj CURS: PSD continuă să domine scena politică. PNL e în scădere

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Sondaj-electoral.png

 

 

 

 

 

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus.Sondajul a fost realizat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie pe 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul continuă să domine scena politică cu 37%, urmat la mare distanță de PNL cu 22%, pe locul al treilea ALDE cu 9% și USR cu 8%. Urmează un pluton de partide cu cifre relativ egale: Pro România - 6%, Mișcarea România Împreună - 5%, PMP - 5%, UDMR - 5%. Restul partidelor se situează sub pragul electoral.

PSD a pierdut două procente față de luna mai, a aceluiași an (avea 39%), în timp ce în sondajul pe luna iulie are 37%. În septembrie a rămas la 37%, ceea ce înseamnă că avem a face cu o stabilizare, în ciuda conflictului intern.

În luna mai, liberalii aveau 25%, în iulie au scăzut la 24%, iar în septembrie au ajuns la 22%.

ALDE a urcat un procent în septembrie față de luna iulie. Dacă în cercetările de tip Omnibus din mai și iunie partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu era cotat cu 8%, în septembrie s-a atins cota de 9%.

O ușoară creștere înregistrează și USR: în luna mai era cotat la 6%, au urcat la 7% în iulie, iar in septembrie au atins cota de 8%.

Pro România condus de Victor Ponta și Mișcarea România Împreună condusă de Dacian Cioloș: față de luna iulie, ambele formațiuni se consolidează peste pragul electoral.

O surpriză se înregistrează în cazul PMP-ului, care revine peste pragul electoral, în timp ce UDMR își menține cota tradițională de 5% (depinde doar de prezența la urne dacă va crește sau nu).

Sursă: Stiripesurse.ro

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK