Menu

Olga Panaete, 30 de zile arest preventiv pentru trafic de influență

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Olga-Panaete.jpg

 

 

 

 

Miercuri, 10 octombrie, ca urmare a cercetărilor efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, Tribunalul Argeș a decis arestarea preventivă a Gherghinei Panaete pentru 30 de zile (începând cu 10.10.2018 şi până la data de 08.11.2018 inclusiv) pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. În cadrul acestui dosar sunt cercetați şi inculpata P.M., tot pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, precum și inculpaţii M.I.R., A.F., B.V. şi R.E pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Pentru acești cinci inculpaţi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În fapt, în cursul acestui an, inculpata Panaete Gherghina, sub pretextul că are influență asupra funcționarilor din cadrul SPCRPCIV Argeș, a pretins de la inculpații M.I.R., A.F., B.V. cât şi de la o altă persoană, diferite sume de bani (1200 euro, 1000 euro, 2000 lei şi respectiv 300 euro), dintre care o parte au fost și primite, cu promisiunea că îi poate programa la susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere și, respectiv, că poate interveni pe lângă funcționari pentru promovarea probei respective.
De asemenea, inculpata a pretins și primit de la inculpata R.E. suma de 15.000 lei promițându-i că, prin intermediul unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş şi a unui consilier județean, va determina membrii comisiei însărcinați cu organizarea concursului din data de 12.06.2018 pentru ocuparea postului contractual vacant pe durată nedeterminată de asistent generalist debutant la Centrul de Copii Sf. Andrei Pitești, să o promoveze la acest concurs.
Tot în cursul anului 2018, inculpata P.M., a pretins și primit suma de 750 de euro (în două tranșe de câte 500, respectiv 250 euro), de la inculpatul M.I.R., spunându-i că are influență asupra funcționarilor din cadrul SPCRPCIV Argeș în scopul de a-i determina pe aceștia să îl promoveze la proba practică susținută la data de 15.05.2018 în vederea obținerii permisului de conducere.

Gherghina Panaete, sau Olga Panaete, cum i se spune, este o figură cunoscută în Argeș. Aceasta deține ”Florăriile Olga”, una dintre cele mai vechi florării din Pitești.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK