Menu

VIDEO. Elena Udrea şi Alina Bica, reţinute în Costa Rica. Cele două au fost ridicate de pe stradă

f_350_200_16777215_00_images_Udrea-Bica.jpg

 

 

 

 

 

 

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute, ieri, în Costa Rica, fiind ridicate de către INTERPOL, de pe stradă, în San Jose, capitala costaricană.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus că Udrea se afla la o cafenea, când a venit cineva şi s-a prezentat ca fiind de la INTERPOL şi a invitat-o la sediu.
Potrivit avocatului, Elena Udrea va fi prezentată instanţei de judecată, dar este de părere că nu se va dispune măsura de extrădare, că se va ţine cont de statutul de azilant pe care îl are aceasta, dar și pentru că fiica fostului ministru are cetăţenie costaricană, iar una dintre prevederi este că un copil nu trebuie despărţit de mama lui.

Într-un comunicat de presă, Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica arată că, după o perioadă investigații, supraveghere și monitorizare, Elena Udrea a fost reţinută în jurul orei locale 10.00 (19.00 ora României), iar Alina Bica - patru ore mai târziu.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute" şi se află în Costa Rica din luna februarie.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”.

 

embed video plugin powered by Union Development

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN