Menu

Peste câteva decenii, nu e deloc exclus să avem în România bulevarde şi pieţe cu numele Omului de Teleorman

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_mustata.jpg

 

 

 

 

 

 

Băieţii cu ochi albaştri acţionează după manuale străine şi au o viziune greşită despre poporul român. Cred că turcii ne cunoşteau mai bine decât o reuşesc acum SRI, BND, M16, DGSE sau CIA la un loc. Altfel nu îmi explic eşecurile pe linie pe care le înregistrează Statul Paralel în bătălia cu un om numit Liviu Dragnea.

Analiştii serviciilor amintite ar face bine să ne aprofundeze istoria şi să îi citească atent pe Dumitru Drăghicescu, P.P. Negulescu, Radulescu Motru, Ralea şi Cioran. Nu reacţionăm ca nemţii, francezii, englezii, avem un fel de a ne duce istoria în spate, ca pe o cruce, inconfundabil.

Nici măcar profilul psihologic al lui Dragnea nu a fost schiţat corect. Sunt sigur că omul ar fi dorit negocieri, pe principiul mai lasă jupâne, mai pune stăpâne, dar au vrut să-l pună jos, cum au făcut-o, de pildă, cu Năstase. Iată că nu a ţinut figura tocmai cu cu Dragnea de la Teleorman, pe care l-au radicalizat la maxim şi l-au făcut să îmbrace cămaşa morţii. Acum, e prea tîrziu să dea înapoi şi pentru ei şi pentru el.

E de mirare că purtătorii de gulere ridicate şi ochelari negri nu s-au repliat pe parcurs, probabil că teama de eşec le-a luat minţile şi l-au victimizat pe Dragnea atât de tare încât nu mai e mult şi totul va sublima în profilul unui erou naţional. Ei, cei secreţi, nu PSD, nu oameni ca mine, care îl simpatizează pe Dragnea, îl vor băga în cartea de istorie, prin incompetenţa lor, altoită cu frică o animalică.

Vorbesc unii de incultura Vioricăi Dăncilă, dar pun pariu că nici Hellvig, Coldea sau Maior nu sunt mai breji, greşelile lor fiind de-a dreptul infantile. Plus că fudulia lui Iohannis spune multe. Analiza datelor le-a arătat greşit că dacă îl arestează pe Voiculescu pică Antena 3. Profilurile lui Gâdea, Badea au fost făcute eronat. La fel şi în cazul Ghiţă – RTV, ba chiar şi în cazul Adamescu – România liberă.

Psihologi proşti şi îngâmfaţi, şi jurnalişti fără talent, asta avem noi în Statul Paralel, iar convocarea de urgenţă a lui Ion Cristoiu e tardivă, mai ales după ce au mers atâta timp pe mâna lui Rareş Bogdan şi a lui Cosmin Guşă.

O să râdeţi, dar băieţii nu l-au luat în calcul nici pe Dumnezeu, fiidncă ei sunt progresişti. Ar fi trebuit să ştie că la anumite interval de timp şi în anumite situaţii Dumnezeu se reactivează şi decide în favoarea României. Cel puţin, eu aşa cred, fiindcă în mod normal Liviu Dragnea ar fi fost, la propriu sau la figurat, oale şi ulcele.

Când colo, ce să vezi ! Peste câteva decenii, nu e deloc exclus să avem în România bulevarde şi pieţe cu numele Omului de Teleorman.

Într-un an, cel târziu, vom şti asta foarte clar.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK