Menu

Bombă ! Dumitru Iliescu: Doamna Pandele îşi plăteşte datoria. Adevărul despre scandal

 

f_350_200_16777215_00_images_firea_atac.jpg

 

 

 

 

 

 

Atac dur, din interior, acuzatii foarte grave, tinta: varful deciziei politice in partid, initiatorul atacului: soldatul universal, Gabriela Firea, pana acum victorioasa in demersurile sale.

De ce o face? Foarte simplu. Asa i se cere. A venit vremea scadentei, cand trebuie sa plateasca pentru sprijinul primit in nominalizarea sa si victoria in alegerile pentru Primaria Generala a Capitalei. Va intrebati ce sprijin. Al celor care i-au promis ca o vor propulsa in functia suprema in stat. Doamna Pandele mizeaza pe condamnarea definitiva, cu sprijinul celor din Campul Tactic, a lui Liviu Dragnea, si preluarea conducerii PSD.

Unii dintre reprezentantii Statului Paralel si-au dat seama ca actualul lider al lor, domnul Axinte Werner Klaus, vacantierul notoriu de la Cotroceni, are sansele mult diminuate pentru un nou mandat pe acelasi fotoliu, si au decis sa gaseasca o solutie de rezerva. Au hotarat sa o introduca in scena pe doamna de la primarie, intr-un spectacol regizat in care predomina tunetele si fulgerele. Ce nu si-au dat ei seama, la fel si doamna Firea, este faptul ca cei care detin controlul asupra Campului Tactic vad altfel lucrurile. Pentru ei, actualul presedinte reprezinta garantia apararii valorilor si intereselor lor. A facut-o de mai multe ori si sunt convinsi ca o va face si de acum inainte.

De asemenea, doamna Firea nu stie ca domnul Iohannis a cerut deja sa se revada planul cu Dragnea, pentru el fiind mai periculoasa ea decat actualul sef al PSD. Mai mult, apare un nou pericol la orizont, si el se numeste Corina Cretu, care are o imagine buna in randul electoratului PSD, dar si sprijin din exterior. Iohannis a intuit acest pericol potential si a dispus masuri in consecinta. Pentru el Tariceanu, Firea si Corina Cretu sunt mult mai periculosi decat Dragnea. Daca acesta are eticheta de penal, eticheta cu care deja oamenii s-au obisnuit si multi cred in vinovatia lui, cele doua femei au o imagine nepatata... situatie total defavorabila pentru el, asupra lui planand numeroase acuzatii ca si-a sporit averea in mod fraudulos, situatie ce va putea fi speculata intr-o confruntare electorala.

De fapt declansarea acestui conflict este opera lui Iohannis si a apropiatilor din servicii, care urmaresc ca prin demersul respectiv sa creeze instabilitate in partid, eventual plecarea unor grupuri masive catre cei care stau la panda si, implicit, slabirea acestuia, precum si scoaterea pe tusa a unui contracandidat puternic. Doamna Pandele fara sprijinul partidului isi pierde sansele in mare masura de a castiga alegerile prezidentiale. Mai mult, vor aparea in spatiul public acuze devastatoare la adresa ei si a sotului, care vor avea un impact puternic negativ asupra imaginii ei de zana imaculata. Primul obiectiv al lor a fost atins.

Pe cine credeti ca va sprijini Dragnea intr-o confruntare Firea-Tariceanu, sau Firea-Corina Cretu?
Cu siguranta nu pe doamna Firea Pandele.

PSD nu va accepta asa usor sa nu aiba candidat propriu la prezidentiale, fiind cel mai puternic partid din Romania. Dragnea a spus ca nu candideaza, lucru pe care i l-au sugerat mai multi grei ai partidului, dar sustinerea unui candidat al unei formatiuni cu mult sub nivelul de audienta in randul electoratului a propriului partid (de 4 sau 5 ori mai mica), ii va crea serioase probleme in interiorul acestuia, pe care le vor specula cei ce vor sa-l indeparteze de la conducerea formatiunii. Asa ca el se gandeste la un plan de rezerva, pregatirea unei persoane agreate de majoritatea liderilor partidului, pe care sa o introduca in scena daca este nevoie, o persoana care sa-i garanteze ca dupa ajungerea la Cotroceni ii va incredinta mandatul de premier. Pentru el pastrarea functiei de Presedinte al PSD, si obtinerea a celei de premier, este mult mai avantajoasa decat cea de Presedinte al Romaniei. Prin modificarile legislative ce vor urma se incearca preluarea controlului asupra structurilor de forta de catre Parlament si Guvern, seful statului fiind vaduvit de sprijinul lor.

Centrul de putere se muta de la Cotroceni spre Parlament si Guvern. Domnul Dragnea este constient ca cine va controla PSD, va controla si puterea...

Daca informatiile sunt corecte, vom vedea o implicare mult mai puternica a doamnei Corina Cretu, om cu experienta politica bogata, inteligent, bine pregatit, integru, si care in anii din urma a activat cu brio in Administratia Prezidentia, pe o functie de prim rang, care i-a permis sa se familiarizeze cu cerintele fotoliului de la Cotroceni, in proiectele din tara, pe care le va sprijini cu finantare de la UE...
Chiar din toamna acestui an...

Spre deosebire de toti ceilalti, doamna Cretu este foarte cunoscuta si sprijinita de partenerii nostri externi, avand toate atuurile pentru o nominalizarea din partea partidului. Doamna Cretu desi are o personalitate puternica si a fost deranjata de multe ori de unele decizii incorecte ale conducerii partidului, nu s-a manifestat in mod public, pentru a nu aduce prejudicii de imagine formatiunii din care face parte, ramanand fidela acesteia, respingand tradarea pe care altii au luat-o in brate si au pus-o la loc de cinste. Nu inteleg cum un lider de asemenea anvergura, ca Doamna Pandele Firea, sa treaca peste orice pentru a-si realiza interesele personale, facand chiar pact cu Diavolul. Pentru a-si realiza visul calca pe oricine. Ma nedumereste comportamentul sau si modul in care a acuzat direct, nu numai pe unii colegi din partid, dar si pe cei care ne asigura noua linistea si ordinea, pe cei care au manifestat spirit de sacrificiu pentru apararea ordinii constitutionale, pe jandarmii care au fost supusi unor violente de neimaginat.

Credeti ca doamna Firea nu cunoaste situatia, nu stie cine a orchestrat aceste manifestari violente? Cunoaste foarte bine, dar ii apara pe cei vinovati si ii acuza pe cei nevinovati, pentru ca asa i se cere, sa creeze brese peste tot, in primul rand in propriul partid. Cine poate specula aceste brese va dati singuri seama... Doamna Firea s-a pierdut cu firea, nedandu-si seama ca se afla sub spectrul falimentului politic, fara PSD este doar o frunza in bataia vantului... Unii mi-au spus sa nu avem alte asteptari de la domnia-sa din moment ce in cercul de prieteni foarte apropiati se afla Gabriel Oprea, George Maior si multi altii de teapa lor... Le sunteti datoare cu ceva ...doamna Firea Pandele? Asa sustin unii, dar mie imi vine greu sa cred si de aceea va intreb, asteptand un raspuns, ca nimeni nu poate spune ca la vorbe nu va pricepeti...

Generalul Dumitru Iliescu, pe Facebook

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN