Menu

Fără penali în Champions League. Messi și Ronaldo în pericol

f_350_200_16777215_00_images_messi_ronaldo.jpg

 

 

 

„UEFA a luat o decizie în urma căreia fotbaliştii condamnaţi penal nu vor mai putea evolua în Champions League. Forul continental își motivează hotărârea prin faptul că la acest nivel al confruntării sportive jucătorii cu cazier vor da un prost exemplu copiilor și tinerilor care vin pe terenul de fotbal.”

Din fericire, rândurile de mai sus nu reprezintă adevărul, UEFA nu a luat o astfel de decizie şi sperăm să nu o ia nicicând. Dacă ar fi luat-o, Messi şi Ronaldo, condamnaţi pentru evaziune fiscală la închisoare cu suspendare, ar fi fost terminaţi. Un om liber este însă liber să facă sport. Punct.

Avem în literatură o mulţime de scriitori condamnaţi penal. Dostoievski, Oscar Wilde, Daniel Defoe şi mulţi, mulţi alţii. Un om liber este liber să scrie literatură. Punct.

Avem şi pictori penali, unul celebru fiind Rousseau Vameşul. Un om liber este liber să picteze. Punct. 

Desigur, funcţia publică presupune alte rigori decât cele necesare pe terenul de fotbal. Dar de aici încolo lucrurile se complică, deoarece scriitorii, pictorii, filosofii condamnaţi penal pot fi socotiţi, de către minţi înguste puritane, drept nocivi.

Pentru a da unor situaţii o judecată corectă, legea spune că judecătorii sunt cei care decid în ce măsură şi pentru cât timp unui om îi pot sau nu fi restrânse drepturile, inclusv acelea de a fi ales. Aşa e bine, deoarece, de exemplu, primarul din Rm. Vâlcea Mircia Gutău a fost condamnat, a executat pedeapsa, a aşteptat să treacă şi interdicţia, apoi a fost reales. Ca să nu mai spunem că în urma unei decizii a CEDO s-a trecut la revizuire şi a fost achitat.

Jean Valjean, celebrul personaj al lui Victor Hugo, este un ocnaş care devine primar.

Aşa stând lucrurile, campania Fara penali în funcţii publice rămâne doar un instrument de luptă politică perversă a USR şi PNL, plus Iohannis.

Mentalitatea excesiv puritană, poreclită progresism, este însă atât de agresivă, încât ştirea falsă cu care am început acest articol se poate dovedi peste puţin timp una cât se poate de reală.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK