Menu

Un miting ieftin care a sfidat inteligența poporului român

f_350_200_16777215_00_images_miting_azi.jpg

 

 

Niciunui om care se consideră jurnalist nu îi convine să scrie în mod conștient banalități. Ideal este pentru cel care își câștigă existența din scrisul la gazetă să poată petinde, măcar în sinea lui, că spune ceva interesant, original, frapant.

Nu este cazul cu mine, cel puțin nu în ceea ce privește acest articol.

Pentru mine, lucrurile sunt clare, sunt dincolo de orice îndoială așa-zisă metodologică, cea care, de la Descartes încoace, îl face pe om să se laude că e intelectual.

Cel puțin acum, dar poate întotdeauna, depinde de cum mă privesc unii sau alții, nu sunt un intelectual, ci doar un simplu om cu ochii deschiși.

Consider că am vazut mitingul de vineri cu ochii deschiși, așa încât îmi pot asuma să îl povestesc pe scurt și altora care, din zeci sau sute de motive, au ochii mai mult sau mai puțin închiși.

Mitingul a fost atât de evident orchestrat de Klaus Iohannis și tot aparatul din jurul său, încât am avut puternica impresie că toți participanții au fost sclavii psihologici ai organizatorilor.

Fiindcă dacă pleca Dragnea, nu participanții la miting veneau la putere, ci organizatorii.

Îi vedea mulțimea, măcar în imaginație, venind la putere pe organizatori ? Nu. Se vedeau cei din mulțime făcând parte din guvern ? Nici atât.

Și atunci, care a fost resortul care i-au adus pe majoritatea oamenilor în piață ? Evident uriașa lor frustrare, socială, politică, personală, folosită de organizatori.

S-a cerut așadar plecarea lui Dragnea, nici măcar plecarea coaliției PSD - ALDE. De ce ? Fiindcă organizatorii știu că dacă pică Dragnea, PSD - ALDE riscă să intre într-o stare de rătăcire, să rateze obiective și să se compromită urgent.

Atât de urgent, încât să poată fi oprite legile justiției, legile siguranței naționale, Fondul Suveran, legea offshore, legea pensiilor, să apară amendamente distrugătoare pe legea parteneriatului public - privat, pe Codul Fiscal, pe tot ce dă posibilitatea actualei majorități să facă bine țării și să convingă populația că a avut dreptate.

Mai ales legile justiției și ale siguranței naționale îi îngrijorează cumplit pe Iohannis și ai săi. Abuzurile vor fi stopate, cei care au încălcat legea vor plăti cu libertatea, vor ieși la lumină secrete cumplite, de pildă, vom afla cum cheltuiesc serviciile secrete banul public.

Chiar așa, este vreun român interesat să știe câți generali de servicii secrete avem, ce venituri au, ce averi, ce firme controlează ei sau familiile lor ? Se pare că nu, tema fiind Dragnea și Tel Drum.

Așa, doar spre meditație timp de o secundă, întreb dacă se gândește vreun protestatar cât ar da cei care cheltuiesc banul public în secret să nu își bage nimeni nasul în ciorba lor ?

PSD nu este în niciun caz un partid fără păcate, dar este singurul care a călcat în mușuroiul de furnici al serviciilor, al multinaționalelor, al procurorilor.

Mitingul acesta a fost despre cum pleacă repede Dragnea pentru a se compromite PSD, pentru a pleca apoi PSD, pentru a se securiza libertatea criminalilor Statului Paralel, averile lor, banii sponsorilor lor, interesele sericiilor străine care îi susțin.

Iar fiindcă toate fricile inamicilor României trebuia să poarte un nume, el este Dragnea.

Sincer, nu îmi explic cu rezistă Liviu Dragnea, Tăriceanu și guvernul lor în fața atâtor interese. Probabil că îi motivează un amestec extrem de energizant de teamă și altruism, de ambiție și dorință de a intra în istorie.

Vedeți ? Am spus lucruri simple, nimic care să mă poată califica drept un ziarist original.

Mitingul acesta a fost prea simplu pentru o minte cât de cât dispusă să vadă măcar puțin dincolo de aparențele propagandei lupilor cu blană de oaie.

Dintr-o privire înțelegi că mitingul acesta nu are nevoie de prea multe explicații. A fost, în felul lui, un mitig ieftin, unul care a sfidat inteligența poporului român. Asta fiindcă organizatorii și experții lor străini nu îi cunosc se pare pe români, cum nu i-au cunoscut mulți de-a lungul istoriei.

Că dacă ne cunoșteau, nu mai eram de mult pe aici.

Bravo nouă, fie vorba în final, că ne pricepem să facem pe fraierii.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK