Menu

Gafele trec, faptele rămân

f_350_200_16777215_00_images_dancila_daea.jpg

 

 

Nu îmi plac gafele lui Dancilă şi Daea. Nu îmi plac, îmi produc o stare de disconfort, dar ce este mai frustrant este că nu mi le explic.

Este peste puterea de înţelegere a unui om să te duci cu avionul la Podgorica şi să zici că eşti la Pristina, ori să spui că arderea unor cadavre porcine seamănă cu situaţia de la Auschwitz.

Ar trebui să explice aceste gafe cei care le comit, să retrăiască situaţia şi să arate ce a fost în capul lor în acele momente. Poate este vorba despre oboseală, ori despre asocieri la nivelul inconştientului.

Se întâmplă şi aşa ceva, mi s-a întâmplat şi mie, poate aţi păţit-o şi dumneavoastră. Într-o dimineaţă, am aterizat la Bucureşti venind din Georgia, apoi am mers la redacţie şi am scris un articol despre mitropolitul Petre Movilă zicându-i permanent Antim Ivireanul.

Acestea fiind spuse, atrag amical atenţia că nu asemenea erori de exprimare fac istoria, ci faptele.

Cu o zi, două înainte de chestiunile cu Pristina şi Auschwitz-ul, Guvernul a dat publicităţii un Bilanţ după primele 6 luni de guvernare. Sincer, rezultatele sunt fabuloase, sunt la ani lumină de gafele despre care vorbim.

Dau doar câteva exemple, fiindcă nu mi-am propus să fac un rezumat al Bilanţului, pe care îl găsiţi uşor pe net.

Investiţiile publice au crescut cu 51, 6%, absorbţia fondurilor europene cu vreo 3%, investiţiile străine directe cu 65%, pensia minimă a crescut cu 23%, şomajul a scăzut la minimul istoric, indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap au crescut cu 48%, salariile din învăţământ au crescut, cele din sănătate au explodat, subvenţiile în agricultură au fost plătite în avans etc.etc.

Merită citit tot Bilanţul, îţi dă pur şi simplu o infuzie de optimism.

Cum gafează cei care au aceste realizări ? Nu înţeleg.

Ştiu însă că gafele se uită, trec, în istorie rămân faptele.

În aceste cazuri concrete, a solicita demisii este politicianism, fiindcă unii poate nu ar gafa, dar nici nu ar guverna nimic.

Gheorghe Smeoreanu

Merită adăugat la articol excelentul comentariu al ziaristului Ioan A. Crișan:

"Nu există decât o explicație, cultură generală precară, iar realizările guvernării sunt colective, nu individuale. PSD-ALDE sunt obligați să facă politică cu oamenii lor de încredere la decizie, nu totdeauna culți, dar guvernează în plin război hibrid murdar și toxic. Ceea ce e foarte bine este că au consilieri-experți pe temele guvernării și că nu cedează propagandei necrofagilor și hoitarilor fârtați și progenituri de securiști!"

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK