Menu

Lipsit de curajul de a-şi asuma greşelile trecutului, PSD riscă să piardă bătăliile prezentului

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_dna_1.jpg

 

 

Într-un mod foarte simplificat, se poate spune că PSD acuză Statul Paralel de abuzuri, iar Statul Paralel acuză PSD de hoţie.

Fiecare tabără are adepţii săi câştigaţi în ani mulţi de propagandă şi manipulare.

Între cele două entităţi, cea care pune degetul pe rană este Statul Paralel. Într-adevăr, PSD, mai mult decât alte partide, a zămislit în timp un mare număr de politicieni corupţi.

PSD răspunde la aceste acuzaţii cu anatema de Stat Paralel abuziv, care încalcă independenţa Justiţiei şi drepturile omului la viaţă privată.

PSD nu pune degetul pe rană, nu subliniază îndeajuns că Statul Paralel foloseşte abuzurile în Justiţie nu de amorul artei, ci pentru a fura în favoarea sa şi, mai ales, în favoarea unor puteri politice şi economice străine.

PSD trebuie să aibă curajul să spună că da, a generat corupţie în interior, dar Statul Paralel este o uneală a hoţilor din exteriorul ţării.

În acest fel, lucrurile ar fi clare pentru toată lumea, iar calea spre reconcielierea românilor s-ar deschide.

Românii ar putea supraveghea lucrurile, cot la cot şi fără tensiuni care frizează războiul civil, în aşa fel încât PSD să renunţe la vechile sale apucături hoţeşti, iar Statul Paralel să fie destructurat, să nu mai jocurile puterilor străine.

Deocamdată, este mai uşor de înţeles ideea că PSD a furat decât modul de funcţionare a Statului Paralel. Este de datoria liderilor PSD să treacă peste anumite pudori şi să explice clar că Statul Paralel fură în favoarea străinilor.

PSD a furat cu sacoşa, Statul Paralel fură cu sacul.

Are curaj PSD să recunoască faptul că a furat şi să declare, formal, că nu o va mai face ?
Dacă nu, situaţia va rămâne în ambiguitate, falia socială se va păstra, poate se va accentua. Dacă da, abia atunci întreaga atenţie a naţiunii se poate îndrepta spre Statul Paralel şi spre destructurarea acestuia.

Cineva îi orbeşte pe unii români cu ideea anticorupţiei.

PSD trebuie să iasă la lumină, cu mâinile ridicate, recunoscând că a greşit în istorie, că anticorupţia este necesară. Abia atunci va avea credibilitatea necesară pentru a trece, cu ajutorul tuturor românilor, la nimicirea Statului Paralel.

O problemă gravă şi foarte dificil de rezolvat este că există lideri PSD care au furat în trecut, ceea ce îi leagă se mâini şi de picioare în lupta de azi.

Totuşi, dacă toate partidele au furat, cine are credibilitatea morală de a arăta cu degetul jaful pus la cale de Statul Paralel ? Nimeni, iar Statul Paralel ştie asta.

Soluţia este să crezi în români, în inteligenţa şi puterea lor de înţelegere şi iertare.

Recunoscând că nu a fost nici pe departe uşă de biserică, PSD îi poate mobiliza pe toţi românii în lupta împotriva manipulării practicată de cei care ne fură nu bucăţi din averea ţării, ci ţara în întregul ei.

PSD încearcă să nu recurgă la riscanta mărturisire a păcatelor. Fără mărturisirea păcatelor, nu există însă, nici în plan personal, nici în cel politic şi social, o viaţă nouă.

Dacă vrea o viaţă nouă pentru români şi România, PSD trebuie să găsească o metodă pentru a  înceape spovedania.

E prea târziu ?

Poate că da, dar spre binele tuturor, să sperăm că nu.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK