Menu

Abia cum dă Liviu Dragnea adevăratul test al supravieţuirii

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_1.jpg

 

 

Legea Offshore este cel mai autentic act de cinstire a Centenarului, ea însemnă mai mult decât totalitatea evenimentelor omagiale care se desfăşoară în acest an.

Poate că legea e greşită strategic, poate e stângace, dar în plan simbolic reprezintă voinţa de pe urmă de a ne proteja avuţia naţională, atâta cât a mai rămas.

Oportunitatatea de a dovedi că avem un Parlament care votează legi favorabile ţării în contextul investiţiilor străine a picat la ţanc coaliţiei de guvernare. Nu îmi amintesc să fi existat în ultimii ani vreo lege care să sublinieze atât de clar că nu executăm fără crâcnire ordinele venite de la partenerii strategic.

Presiunea care a urmat adoptării legii este însă pe măsura importanţei ei. Nu părerile lui Varujan Vosganian contează, chiar dacă îl demască, ci presiunile externe din partea Austriei, SUA şi, în curând, a altor guverne.

Se solicită nici mai mult, nici mai puţin ca legea abia votată să fie amendată printr-o ordonanţă de urgenţă care să le facă petroliştilor pe plac.

Vor fi invocate interese strategice şi valori morale permanent încălcate în plan internaţional.
Indiferent cât de stângace ar fi această lege la o analiză de specialitate, evidenţa spune că a reveni asupra ei ar însemna o capitulare atât de ruşinoasă, încât opinia publică ar reacţiona şocant.

Opţiunea Guvernului pentru mutarea ambasadei la Ierusalim şi Legea Offshore reprezintă două lovituri strategice care aparent se bat cap în cap, sunt Scila şi Caribda prin care trebuie să se strecoare PSD.

Abia cum dă Liviu Dragnea adevăratul test al supravieţuirii politice.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK