Menu

Dacă nu vrea să se comporte bipolar, coaliţia PSD – ALDE trebuie să dea amnistia şi graţierea

f_350_200_16777215_00_images_dragnea_tariceanu_partasi.jpg

 

 

Se remarcă pe Facebook o presiune cu privire la amnistie şi graţiere. S-ar părea că românii, în marea lor majoritate, vor ca toţi cei care au comis fapte penale să rămână după gratii.

Nu sunt sigur că Facebook reflectă în mod fidel opinia publică din România, cred mai degrabă că este vorba de o undă care a fost declanşată artificial şi care se propagă din inerţie.

Oricum ar sta însă lucrurile la nivelul opiniilor, coaliţia de guvernare are obligaţia morală de a purcede la amnistie şi graţiere.
Obligaţia decurge din existenţa protocoalelor secrete şi din descoperirea unui lung şir de abuzuri în câmpul tactic. Nu poţi să admiţi că aceste lucruri există şi au produs efecte, iar pe de altă parte să nu iei măsuri pentru îndreptarea situaţiei.

Cum revizuirea sutelor sau miilor de procese susceptibile să fi fost viciate este practic o utopie, singura cale posibilă o reprezintă amnistia şi graţierea.

Obsesia că Dragnea ar beneficia de aceste prevederi nu poate fi un motiv pentru a ţine nici măcar un nevinovat după gratii.

Dacă nu vrea să se comporte bipolar, Coaliţia PSD – ALDE trebuie să dea amnistia şi graţierea.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK