Menu

Bombă. Peste fix trei săptămâni Iohannis poate spune adio carierei politice

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_la_birou.jpg

 

 

Să așteptăm trei săptămâni pentru a vedea cum gestionează Klaus Iohannis articolul 77 din Constituția României. Este o piatră de poticnire mai mare decât demiterea lui Kovesi.

Art. 77 – Promulgarea legii
(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
(2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
(3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

Acum, vom vedea ce va face Klaus Iohannis cu Legea Offshore care va aduce țării miliarde de euro din exploatarea zăcămintelor de gaze din Marea Neagră.

Asociația investitorilor străini care doreau să ia gazele pe nimic au anunțat deja că se retrag, singura lor speranță fiind Klaus Iohannis.

În situația în care președintele va returna legea pentru reexaminare, așa cum a făcut-o cândva cu Codul Silvic, ori o va contesta la CCR, va fi clar pe cine susține.

Iar cariera sa politica va lua sfârșit.

C.N.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK