Menu

Legea Offshore este cel mai frumos monument ridicat în cinstea Centenarului

f_350_200_16777215_00_images_platforma_maritima.jpg

 

 

Preocupată de demiterea şefei DNA, opinia publică a ignorat luni votarea Legii Offshore cu privire la gazul din subsolul Mării Negre.

Forma finală a Legii Offshore, supervizată de "doi penali" pe nume Dragnea şi Tăriceanu, este prima dovadă concretă de patriotism oferită de o forţă politică din 1990 până în prezent.

Desigur, memoria îmi poate juca vreun renghi, dar eu nu îmi aduc aminte ca Parlamentul să fi ridicat mâinile pentru o lege care să aducă României peste 40 de miliarde de euro printr-un singur vot.

Aşa cum era de aşteptat, asociaţia investitorilor creată ad hoc a anunţat că se retrage din afacere deoarece primise asigurări că legea va trece aşa cum doresc OMV Petrom, ExxonMobil , Neptun Deep Lukoil, PanAtlantic Petroleum, Romgaz Black Sea Oil&Gas sau Petromar Resources.

Aşa a fost privit Parlamentul României, ca o marionetă al cărei scop este să fabrice legi schiţate şi comandate din exterior. Le înţeleg perfect stupefacţia celor din asociaţie la aflarea veştii că marioneta şi-a luat destinul în mâini.

Desigur, după ce vor dormi bine, CEO de la amintitele firme îşi vor reevalua opţiunea de a ieşi din joc, solicitând doar norme mai avantajoase pentru punerea în aplicare a legii.

Dincolo de imensa sumă de bani pe care Legea Offshore o garantează, se află imensa satisfacţie că se poate ca şi în România forţele politice să-şi dovedească patriotismul nu doar prin fraze sforăitoare.

Legea Offshore este cel mai frumos monument ridicat în cinstea Centenarului.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN