Menu

Bombă ! Avem, parţial, Legea lobby-ului !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_catalin_1.jpg

 

 

Parlamentarii curajoşi, capabili să vină cu iniţiative în favoarea dinamizării mediului economic, sunt puţini, iar printre ei se numără Cătălin Rădulescu, cel căruia i s-a lipit pe frunte porecla Deputatul Mitralieră.

Iată că Mitralieră îi mitraliază la figurat pe procurori, luându-le de la gură posibilitatea de a le deschide parlamentarilor dosare penale doar pentru că interacţionează pe domeniul relaţiilor între administraţiile locale şi ministere, între investitori şi primari etc.

Ceea ce se petrece în toate ţările civilizate în mod legal va fi posibil să se întâmple şi în România.

Ieri, a fost votată legea lui Cătălin Rădulescu prin care a fost dezincriminat traficul de influenţă pentru parlamentari.

Avem astfel un început de legiferare în favoarea lobby-ului.

Oricum, se ajunsese în situaţii absurde în care un parlamentar nu putea discuta cu un ministru problemele de la o primărie deoarece se considera că ar fi trafic de infleunţă. Nici să prezinte unei administraţii un eventual investitor nu era posibil, din aceleaşi motive. Ba, se ajunsese la situaţii absurde când parlamentarii primeau în audienţă oameni în situaţii disperate şi nu puteau da un telefon să fie primiţi la un spital de teama procurorilor. Unora le convenea situaţia, fiindcă exista încă o piedică pe drumul dezvoltării economice.


Legea deputatului Cătălin Rădulescu (căruia, e adevărat, i se pot reproşa unele excese de limbaj, dar asta e altă poveste) reprezintă încă un pas spre normalitate.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK