Menu

Modificarea Codului Penal cu privire la abuzul în serviciu, chiar dacă nu îl salvează pe Dragnea, nu este corectă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_dna_1.jpg

 

 

Modificarea Codului Penal cu privire la abuzul în serviciu nu este corectă.

Ba, aș spune că formularea actuală este de Gâgă, din moment ce fapta e penală doar dacă funcționarul public obține folos patrimonial necuvenit doar pentru sine și pentru familie. Când opoziția spune că sunt dezincriminate abuzurile în serviciu în favoarea amicilor sau cunoscuților, are perfectă dreptate.

Modificările nu îl salvează neapărat pe Dragnea, fiindcă judecătorii pot concluziona că dacă ai ajutat partidul, iar tu ești membru al partidului, ai obținut avantaj și pentru tine, ba chiar unul patrimonial, deoarece scuteai niște bani pentru salarii.

Desigur, DNA merită la orice oră o palmă usturătoare pentru abuzurile în serviciu ale procurorilor cu privire la abuzul în serviciu. Aș spune chiar că noua formulare din CP îi favorizează în mod clar pe unii ca Portocală, dar asta nu înseamnă că legea nu ar fi strâmbă.

Ce e drept, nu exclud posibilitatea ca un jurist de excepție precum ministrul Toader să vină cu o explicație care să lumineze partea nevăzută a acestor modificări, deși mă îndoiesc că acest lucru ar fi posibil.

Este, de asemenea, posibil ca această formulare greu de susținut să fie doar o variantă extremă care să lase loc uneia mai digerabile.

Să sperăm că la Cameră lucrurile vor reintra în normal.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK