Menu

Nici dacă Statul Paralel promite că se destrămă în direct şi la o oră de vârf, Dragnea nu trebuie să accepte legea perimetrelor petroliere offshore

f_350_200_16777215_00_images_platforma_maritima.jpg

 

 

Cine se gândeşte că PSD – ALDE votează în actual sesiune parlamentară acel proiect legislativ prin care renunțăm la impozitarea veniturilor suplimentare obținute de companiile care extrag și comercializează gaze naturale din Marea Neagră înseamnă că nu a fost atent la un gest mare cât roata carului.

Dragnea, Tăriceanu şi Viorica Dăncilă au lipsit de la recepţia Ambasadei SUA, acolo unde şi Hans Klemm şi Klaus Iohannis au adus vorba, la unison, despre cooperarea româno – americană în domeniul energetic. Ar fi absurd ca după acest afront, coaliţia de guvernare să se execute în sensul indicaţiilor lui Klemm.

Problema, în acest moment, este modul în care va fi votată această lege a perimetrelor petroliere offshore, dacă renunţăm la impozitarea veniturilor suplimentare în cazul tuturor exploatărilor maritime şi dacă despăgubim companiile străine care au achitat deja impozitul.

Este vorba de a avea sau a nu avea în următorii ani o sumă de zeci de miliarde de euro.

Legea a trecut de Senat în sensul cerut de Exxon şi OMV, adică în pagubă pentru bugetul României, iar acum este pusă pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare.

Nici dacă Statul Paralel s-ar destrăma în direct şi la o oră de vârf, Dragnea şi Tăriceanu nu trebuie să accepte legea perimetrelor petroliere offshore în detrimental poporului roman.

Nu că destrămarea respectivă nu ar face banii, fiindcă i-ar face, deoarece Statul Paralel a furat şi va fura de mii de ori mai mult decât toţi politicienii, ci pur şi simplu că nu e bine să negociezi cu teroriştii.

De ce ?
Fiindcă se vor întoarce.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK