Menu

Ipocriţilor ! Dragnea nu a furat din hrana copiilor defavorizaţi din Teleorman. Ce spune un director de centru

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea.jpg

 

După decizia ICCJ privind condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsă cu executare pentru că a facilitat angajarea unor doamne la DGASPC Teleorman, toți cei care, din diverse motive, au ceva împotriva acestuia au lansat în public ideea că, citez: „A furat banii destinați copiilor defavorizați din casele de copii din Teleorman, un județ sărac. A furat din hrana copiilor, etc.”

FALS și mai mult de atât se încearcă o manipulare grosolană.

Mă simt nevoit să fac unele precizări. Lucrez din 2005 în domeniu și am trăit efectiv, ca beneficiar al sistemul de protecție al copilului, aproximativ 26 ani. Unde e iprocrizia ?

Angajările în DGASPC, ca și în alte domenii ale statului se fac, cum foarte mulți știu, în funcție de nevoile domeniului respectiv. Spre exemplu dacă e nevoie de inspector la serviciul Secretariat sau Administrativ, în cadrul aparatului propriu al DGASPC (deci nu într-un centru de copii), atunci se organizează concurs pentru acel post. Deci nici-o legătură directă cu copiii sau cu faptul că se cheltuie din banii copiilor.

La secretariat înregistrezi niște documente, faci legături telefonice etc. Nimic complicat până aici. În bugetul anual al DGASPC-urilor sunt prevăzuți bani pentru salarii, cheltuieli diverse și hrană. Deci separat pentru hrană, conform Hotărârii nr. 904/ 2014, care stabilește un cuantum maxim de 16,6 lei/zi pentru fiecare copil.

În această hotărâre nu este specificat sau reglementat nicăieri că alocația de hrană se stabilește în funcție de numărul de angajați.

Așadar haideți să fim corecți și să relatăm aspectele așa cum sunt în realitate.
Nici-o clipă copiii din centrele de plasament din Teleorman nu au fost în situația de a nu fi hrăniți sau îngrijiți din cauza acestor angajări.

 

Mihai Ghebrea, șef centru Casa Pinnochio - Băbeni

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK