Menu

Marele critic literar Alex Ștefănescu aplaudă violenţa fizică şi ameninţă că „se apropie momentul când vionovaţii vor da socoteală”

f_350_200_16777215_00_images_stefanescu_alex_violenta.jpg

 

 

În mod cu totul surprinzător, marele critic literar Alex Ștefănescu a distribuit astăzi pe Facebook, plin de satisfacție, un clip care arăta felul în care doctorul Nicolae Bacalbașa, deputat PSD, a fost agresat fizic și verbal de către demonstranții de la Parlament.

Alex Ștefănescu a notat că „se apropie momentul când vionovaţii vor da socoteală”, adică vor plăti mai scump decât cu o agresare fizică.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bacalbasa_nicolae.jpg

 

Mai scump decât atât nu ar însemna decât să plătești cu viața, prin linșaj pe stradă.

Este de neînțeles cum cineva cu o vastă cultură, cu un talent uriaș în hermeneutica literară a operei lui Eminescu, poate cel mai mare critic literar al țării în acest moment (oricum, cel mai citit din branșă) ajunge să incite la violență, fără să mai luăm în calcul faptul că Nicolae Bacalbașa este un intelectual rafinat.

Probabil că Alex Ștefănescu se află într-o bulă politico-socială în care a fost introdus insidios și în care rămâne deoarece nu are timp și chef să studieze conjunctura.

Nu cu multă vreme în urmă, când Bacalbașa a publicat o carte, criticul l-a gratulat cu exprimarea de "baron local al inteligenţei şi umorului".

Când oamenii de cultură aplaudă violența, miroase a război civil.

Ferească Dumnezeu.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK