Menu

Pe scurt. De ce sunt tâmpiţi, mincinoşi sau perverşi cei care spun că modificarea Codului de Procedură Penală îl salvează pe Liviu Dragnea

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_dna_1.jpg

 

E la modă ca toţi cei care se consideră, fără să fie, nişte fiinţe nobile şi educate în opoziţie cu ţăranii de la PSD să afirme că modificarea CPP îl scoate basma curată pe Liviu Dragnea.

Într-adevăr, în noul Cod se precizează că o hotărâre judecătorească trebuie semnată de toţi judecătorii care au dat-o, în caz contrar existând motiv de revizuire. Da, este cazul lui Dragnea în procesul Referendumul, fiindcă Lidia Stanciu, plecând la CCR, nu a semnat condamnarea.

Până aici, toate bune, doar că este de notorietate faptul că există o decizie istorică a Curţii Europene de la Strasbourg, pronuntata in data de 7 martie 2017 (si devenita definitiva la 7 iunie 2017), in cazul “Cerovsek si Bozicnik contra Sloveniei” (Dosarele 68939/2012 si 68949/2012).

Judecătorii europeni au statuat ca judecatorii care nu au participat la proces nu pot motiva hotararea judecatorească, şi să o semneze, pentru ca nu pot oferi garanţia că au facut o bună administrare a actului de justiţie si ca atare incalcă dreptul la un proces echitabil.

În concluzie, noul CCP încorporează din jurisprudenţa CEDO.

Ce ar fi vrut alde Nicuşor Dan sau Mălin Bot, să nu fie valabil în România un principiu statuat de CEDO doar fiindcă iese Dragnea în avantaj ?

Asta înseamnă să fii tâmpit sau mincinos.

Sau pervers.

Pervers fiindcă CEDO nu s-a referit direct la dosarul lui Dragnea, pe care îl va judeca în acelaşi sens, desigur, dar peste mai mult timp. Timp suficient încât Dragnea să ajungă, eventual, la închisoare, spre satisfacţia celor care atacă noul CPP.

Să vrei ca adversarul politic să ajungă la puşcărie din motiv de procedură, deşi are dreptate, asta înseamnă să fii pervers.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK