Menu

Preşedintele Klaus Iohannis sugerează că premierul Viorica Dăncilă este analfabetă funcţional. Râde ciob de oală spartă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_dancila_1.jpg

 

 

Discutând despre calitatea învăţământului românesc la lansarea raportului „World Development Report 2018: Learning to Realize Education’s Promise”, care a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Klaus Iohannis a dorit să fie dur şi a atacat-o pe Viorica Dăncilă, sugerând că este analfabetă funcţional.

„Sistemul educaţional trebuie să aibă capacitatea de a face o diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe ale copiilor, nu doar să bifeze un număr de ani petrecuţi pe băncile şcolii. Aceasta este o lecţie care se aplică şi României, în condiţiile în care un studiu din 2016 ne avertizează că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcţional de 42 de procente care se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti”, a declarat Iohannis, făcând aluzie la gafele premierului Viorica Dăncilă.

“Drept rezultat, continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020 sau douăzeci douăzeci, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii timpurie a școlii cu o cifră de peste 18 %.” ,a mai spus președintele României.”

Toate bune şi la locul lor, dar ce ne facem cu analfabetismul funcţional al însuşi preşedintelui României care, după apariţia deciziei CCR a spus:

”Voi aștepta decizia,motivația, voi citi și voi acționa în consecință”

MOTIVÁȚIE, motivații, s. f. Totalitatea motivelor sau mobilurilor (conștiente sau nu) care determină pe cineva să efectueze o anumită acțiune sau să tindă spre anumite scopuri. – Din fr. motivation.

MOTIVÁRE, motivări, s. f. Acțiunea de a motiva și rezultatul ei; justificare, îndreptățire.

Problema nu este că nu ar fi greşit premierul Viorica Dăncilă, este că râde ciob de oală spartă.

 

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK