Menu

Donald Trump părăsește summitul G7 după un scandal monstru cu Macron și Trudeau

f_350_200_16777215_00_images_banner1_trump.jpg

 

Preşedintele american, Donald Trump, va părăsi summitul G7 din Quebec, cea mai mare provincie din Canada, înainte de încheierea reuniunii grupului ţărilor puternic industrializate, a informat vineri Casa Albă.

Anunţul vine pe fondul unui schimb aprins de replici între liderul american, preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul canadian, Justin Trudeau, arată defensemania.ro.

Anunţul despre plecarea prematură a lui Trump intervine după ce preşedintele american şi omologul său francez au avut o dispută pe Twitter pe tema rolului SUA în cadrul reuniunii. Macron l-a avertizat pe Trump că summitul G7 se poate încheia cu un acord semnat de doar şase ţări, din care SUA nu vor face parte. ''Poate că preşedintelui american nu-i pasă că este izolat, dar nici pe noi nu ne deranjează să semnăm un acord în şase, dacă va fi nevoie'', a spus Macron, referindu-se la cele şase ţări puternic industrializate din G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie - grup din care face parte şi SUA.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK