Menu

ULUITOR ! „Lupta împotriva corupţiei” a costat mai mult decât valoarea datoriei externe a României

f_350_200_16777215_00_images_lupta_impotriva_coruptiei.jpg

 

 

 

 

Iată o cifră care ar putea să dea de gândit fanaticilor susţinători ai cătuşelor.

Luju a publicat un document din care rezultă că SRI a cheltuit în 9 ani aproximativ 134 miliarde de euro pentru filaj, iar dacă adăugăm şi restul cheltuielilor rezultă că aşa-zisa luptă împotriva curupţiei a costat mai mult decât valoarea datoriei externe a României.

„SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate”, scrie Luju, care adaugă:

“Nimeni nu a avut curajul vreodata – nici macar Curtea de Conturi – sa verifice pana la capat cum se cheltuie banii publici pe interceptari. A existat in urma cu circa 10 ani o tentativa la nivelul Curtii de Conturi (condusa pe atunci de Dan Drosu Saguna) de cercetare a felului in care DNA cheltuia banii pe intereptari, care s-a finalizat cu desantul unor echipe de mascati la sediul Curtii, iar vestitul procuror DNA Emilian Eva a sigilat birourile presedintelui Curtii si al angajatilor si a bagat frica in tot personalul institutiei. De atunci nimeni nu a mai indraznit asemenea verificari.”

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK