Menu

Ce fac nemţii între ei. Germania îl decorează pe Iohannis pentru curajul de a ignora Constituţia României

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_la_birou.jpg

 

Scenariile sunt întotdeauna scenarii, anticipează şi construiesc realitatea.

Preşedintele Klaus Iohannis primește mâine, la Palatul Regal din Munchen – "Allerheiligen-Hofkirche", premiul „Franz Josef Strauss 2018" din partea fundaţiei "Hanns Seidel". Distincţia este însoţită şi de un premiu în valoare de 10.000 de euro.

Decizia de a-i acorda lui Klaus Iohannis această distincţie a fost luată în luna martie, dar evenimentul are loc acum, când preşedintele pare pregătit să ignore Constituţia României, chipurile în numele luptei împotriva corupţiei.

”Cu premiul Franz Josef Strauss onorăm un om de stat care a susținut încă de la început lupta împotriva corupției, ceea ce a întărit independența Justiției și a întărit statul de drept și democrația în România”, a declarat președinta Fundației, Ursula Männle, citată de „Siebenbürgische Zeitung”.

Doamna Männle va primi, la rândul său, din partea lui Klaus Iohannis Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor.

Să nu se supere nimeni dacă vom constata că nemţii se decorează între ei în vreme ce românii se dau cu capul de toţi pereţii polemizând pe idea că preşedintele lor va respecta sau nu Constituţia.

C.N.

 

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK