Menu

Iohannis demisionează în numele solidarității cu Kovesi

f_350_200_16777215_00_images_banner1_kovesi_iohannis.jpg

 

Nici nu vreau să mă gândesc ce valuri ar face în opinia publică internă şi internaţională gestul lui Klaus Iohannis de a demisona din solidaritate cu Laura Codruţa Kovesi.

Ar rămâne în istorie. Ar fi o lovitură mai mare decât a lui Dragnea cu mutarea ambasadei.

Mesajul lui Iohannis ar fi că nu vrea să desconsidere decizia CCR, dar nici nu poate abandona ideea nobilă a luptei anticorupţie. Să vină altul să o demită pe Kovesi, eu nu pot face asta, ar urma să zică Werner cu lacrimi în ochi.

 

Ce spune Constituţia:
„ Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces.
În termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanţa funcţiei de Preşedinte al României, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Preşedinte.”

În Campania electorală, Iohannis ar insista pe faptul că a fost capabil să facă sacrificiul suprem pentru a elibera Justiţia căzută prizonieră la penali.

Domnul Werner ar fi Făt Frumos pe cal alb.

Dacă ar câștiga, nu s-ar mai pune problema revocării lui Kovesi, ba chiar ar putea anunța în campanie că ea va fi premierul Guvernului Meu.

Wow !
Ce ar risca Iohannis ? Doar să piardă un an de confort.

Întrebarea este dacă omul are atâta determinare încât să riște.

Are ?

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK