Menu

Marţi vom şti multe, aproape totul

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_dna_1.jpg

 

Să răspundem la o întrebare:

Dacă Liviu Dragnea va fi condamnat marţi, ori în următoarele săptămâni, chiar dacă va fi o condamnare în primă instanţă, va mai insista cineva pe legile Justiţiei, pe modificarea Codului Penal, pe desecretizarea celorlalte protocoale, pe mutarea ambasadei şi pe referendumul pentru familie ?

Să recunoaştem că toată lumea ar lasa-o baltă cu chestiunile de mai sus, mai puţin câţiva care vor continua să scrie pe Facebook.

Dezertările din PSD ar fi la ordinea zilei, iar Statul Paralel s-ar ridica de la podea.

De aici, pot pleca o serie de speculaţii, mergând până într-acolo încât să credem că hotărârea instanţei va fi rezultatul unei bătălii între Washington şi Berlin.

Ar fi cam mult să gândim astfel ? Statutul de colonie ne dă dreptul să fim paranoici.
Problema care se pune nu este cât la sută a îndeplinit PSD din programul de guvernare, ci cât de mult a reuşit coaliţia PSD – ALDE să slăbească Statul Paralel. Economia va merge oricum înainte, important este însă cine o va controla.

Pe scurt, marţi vom ştii multe, aproape totul.

Dosarul aflat pe rol este la fel de subţire ca dosarul Referendumul, iar o achitare nu ar surprinde opinia publică. Dar dacă achitarea lui Ponta a fost la ordin, iar a lui Tăriceanu este menită să dea credibilitate condamnării lui Dragnea, mai ales că este vorba despre acelaşi complet ?

Chiar dacă Justiţia îşi revine, va fi nevoie să treacă un deceniu înainte de a înceta să mai facem scenarii pe marginea unor dosare şi a unor hotărâri judecătoreşti.

Aici am ajuns după aproape trei decenii, să conteze aproape decisiv pentru soarta statului o hotărâre într-un dosar cu nişte cucoane din Teleorman.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK