Menu

De partea lui TRUMP

f_350_200_16777215_00_images_banner1_trump.jpg

 

Fostul ministru de externe francez Dominique de Villepin afirmă că Franţa nu se mai poate considera un aliat al SUA şi solicită UE să trângă rândurile împotriva lui Trump.

În mod cert, aşa gândesc toţi politicienii şi diplomaţii de carieră din Franţa, Germania şi Marea Britanie, iar pe aproape sunt şi cei din Olanda, Suedia, Danemarca, Finlanda.

Vârfurile clasei politice din Occident au ajuns să formeze o reţea internă şi internaţională, un Deep State european, a cărui faţă la vedere se cheamă Comisia Europeană.

Jocurile de interese au făcut din establishment-ul Europei de Vest o castă în care aproape nimeni nu intră şi din care aproape nimeni nu iese. Bizuindu-se pe rădăcini adânci până în apa freatică a serviciilor secrete, care la rândul lor formează o reţea europeană, Deep State-ul UE practică rotaţia cadrelor şi limbajul codificat al politicii corecte.

Liderii Grupului de la Vişegrad ştiu de mult acest lucru, dar nu pot da cărţile pe faţă. Reţeaua, prin sistemul politico-mediatic, te trimite la psihiatrie imediat ce sinceritatea atinge cote alarmante.

Aceleaşi coordonate se regăsesc, aproape identic, în SUA.

S-a întâmplat însă ca electoratul american să fie cel mai lucid sau, dacă vreţi, cel mai puţin anesteziat, astfel ajungând la Casa Albă un personaj care vine parcă din apele freatice ale ideii de democraţie.

Donal Trump loveşte orbeşte, urmărind destabilizarea Deep State-unui intern, al celui european, amândouă fiind la un pas, dacă nu cumva pasul a fost făcut, de creare a Deep State-ului Global.

Orbirea constă în lipsa calculelor infinite cu privire la riscuri, măcar pentru că peştii din adâncuri se hrănesc tocmai cu acest fel de plancton. Trump sufocă reţeaua obligând-o să iasă la suprafaţă, aşa cum, de pildă, o face Dominique de Villepin, mizând pe faptul că aerul curat va arde branhiile monştrilor acvatici.

În această situaţie, România nu poate fi decât de partea celui ce mai încearcă o dată, poate pentru ultima dată, o nouă ordine mondială stabilită, măcar parţial, pe bază de merite.

În Europa, dacă spui adevărul, apare riscul de a fi trimis la marginea Imperiului, adică în neant.

Fiindcă Imperiul are centrul peste tot şi circumferinţa nicăieri.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK